ОВО УЉЕ ИЗБЕГАВАЈТЕ У ШИРОКОМ ЛУКУ: Доказано је да изазива лоше ПРОМЕНЕ У МОЗГУ!
Сојино уље све се чешће користи за припрему јела.
Будући да подноси прилично високе температуре пре него што се почне димити, врло је практично за примену у фритезама, на роштиљима и тигањима.
Али, ново истраживање спроведено на Калифорнијском универзитету Риверсајд показало је да сојино уље, осим што изазива дијабетес и гојазност, такође може довести до генетских промена у мозгу, које последично изазивају неуролошке поремећаје укључујући анксиозност, аутизам, Alchajmerovu болест и депресију, преноси Интернатионал Business Тимес.
ДОБРО ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Изглед лица може открити рак плућа!
ПАЖЊА! Седење убије више људи него пушење и рак плућа! Ево како утиче на наше ЗДРАВЉЕ!
НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ШТА СУ СВЕ ЛЕКАРИ НАШЛИ У ЉУДСКОМ ТЕЛУ: Мислили су да је РАК ПЛУЋА, кад оно ШИШАРКА
Истраживање је спроведено на мишевима. Једна група добијала је храну богату нормалним сојиним уљем, друга сојино уље без линолеинске киселине, а трећа кокосово уље.
Резултати су показали да је сојино уље модификовало експресије стотинак различитих гена у подручју хипоталамуса те тако изазвало различите упале, неуролошке поремећаје и негативно утицало на метаболизам. Обе врсте сојиног уља имали су сличне учинке, док их кокосово уље није имало.
Промењени гени укључују оне који се повезују са шизофренијом, депресијом и Alchajmerovom болешћу. Највеће последице претрпео је ген задужен за лучење хормона окситоцина, који подстиче зближавање с другима и осећаје еуфорије.
Промене у функцији тог гена повезују се с депресијом и аутизмом. Иако тачан састојак сојиног уља који изазива такве промене није још откривен, научници препоручују смањивање количине тог уља у исхрани.