НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ПОМОРАНЏЕ: Нутрициониста САВЕТУЈЕ како да је искористите, ПУНА је ДРАГОЦЕНИХ састојака
Пре тога је добро оперите!
Нутриционисткиња и дијететичарка Френсис Ларџман објаснила је да многи од нас бацају кору поморанџе јер не знају шта се све у њој налази.
Кора поморанџе садржи хесперидин, полифенол који штити наш организам од болести, док се у цитрусном уљу којег највише има у кори налази лимонен, антиупални нутријент који нарочито штити нашу кожу.
ПАЛЕНТА ДИЈЕТА КОЈА ТРАЈЕ 4 ДАНА: Килограми се топе, а ситост је загарантована (ЈЕЛОВНИК)
Пун МЕСЕЦ У ЛАВУ доноси ВЕЛИКУ ШАНСУ: Долазак ЕНЕРГИЈЕ која ће нас ПРОДРМАТИ и припремити за оно што ПРЕДСТОЈИ
Да бисте искористили сваки део поморанџе, она саветује да направите оранжаду. Исеците поморанџу на колутове и убаците је у бокал воде, добићете освежавајуће и здраво пиће.
- Ако само исцедите поморанџу а кору баците, ове драгоцене састојке нећете искористити - упозорила је она.
Кору можете и ситно нарендати у воћну салату, мусли или јогурт како бисте доручку освежили укус, и унели све ове здраве састојке коре.
Наравно, поморанџу добро оперите пре прављења овог пића.