Преукусна РУЖА ПОГАЧА из бакине кухиње: Лако се ПРИПРЕМА, укусна и декоративна, идеална за СЛАВЉА (ВИДЕО)
Замирисаће цела кућа!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за веома укусну погачу, која изгледа веома декоративно, а уз то је и укусна. Можете је припремати и за славу.
Потребно је:
- 450 мл. млека
- 700 гр брашна
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- мало соли
У КЕФИР додај ова ДВА САСТОЈКА: Рецепт РУСКИХ ИМУНОЛОГА, ево како да ОЈАЧАШ ОРГАНИЗАМ, ова НАМРНИЦА је ЗАБРАЊЕНА
НЕМА КРСТА, НИ ОПЕЛА: Милутина Мркоњића САХРАЊУЈУ према ПОСЛЕДЊОЈ ЖЕЉИ, ковчег прате ови симболи (ФОТО)
Премаз:
- 200 гр премаз сира
- 50 гр путера
Припрема:
Измрвити квасац у мало млаког млека, додати шећер и промешати. Кад запени и пораст сипати у ванглицу па додати остатак млека, додати брашно и со и измесити меко глатко тесто.
Покрити да порасте око 40 мин на собној температури. Истрести на побрашњивене сто тесто мало га премесити и исећи на 7 делова и измесити лоптице па покрити да одмори 10 мин. Сваку лоптицу оклагијом развући у правоугаоник премазати маслацом па сиром. Преко ње ставити другу па и њу премазати маслацом и сиром и тако све до једне, али задњу само развијемо, али не премазујемо.
Притиснути рукама правоугаоник од теста и оклагијом изваљати за пола центимера, исећи на траке. Сваку траку исећи на пола па обе половине увити у круг.
Направити 5 већих кругова и поређати у плех. Између ставити мање кругове. Покрити да порасте па је премазати жуманцетом и путером. Посути семенкама и пећи на 180 степени Ц 40 мин.
Цео рецепт погледајте на видеу у прилогу.