ПРИРОДНИ СПАС ЗА ИМУНИТЕТ: Направите домаћи витамин Ц који има дуже и јаче дејство (РЕЦЕПТ)
Природни витамин се након апсорпције у организму задржава пуних 48 сати
Најјачи антиоксиданс међу витаминима који јача отпорност организма према вирусним и батеријским инфекцијама, делује против алергија, болести дисајних путева и низа других обољења, свакако је витамин Ц.
Такође, он игра значајну улогу у стварању колагена, протеина неопходног за регенерацију ткива, крвних жила, костију и зуба, као и за здрав и младолик изглед коже.
Деца мисле погрешно! Жене, ОВО ОБАВЕЗНО морате да им покажете!
ОТПУШАВА НОС ЗА ПЕТ МИНУТА: Доктор ОТКРИО ТЕХНИКУ која помаже, ИНСТАНТ олакшање (ВИДЕО)
Извор витамина Ц је врло важан
Потребно је нагласити како витамин Ц, који ћете пронаћи у природном извору, није исто што и аскорбинска киселина, синтетички облик витамина Ц, за чију се синтезу најчешће користи глукоза добијена из генетски модификованог кукуруза!
У природи, Ц витамин постоји као комплекс у којем ћете пронаћи аскорбинску киселину, али и рутин, биофлавоноиде, тирозиназу, коензиме и друга хемијска једињења, која заједно чине један од најмоћнијих витамина без којег би људски живот био незамислив. У прилог коришћењу природног витамина Ц иде и податак да се он, након апсорпције, у организму задржава чак 48 сати, док се аскорбинска киселина задржи само два сата!
Зато га направите сами, без великих трошкова!
Рецепт за природни витамин Ц:
Да бисте припремили домаћи витамин Ц, требаће цитруси - лимун, поморанџа, грејпфрут, лимета, мандарина... Најбоље је користити органско воће, јер вам је потребна кора.
Након што поједете или оцедите воће, оперите и исецкајте кору сваке воћке, ставите на чисту тканину или тацну и оставите неколико дана на собној температури, док не постане сува и хрскава. Затим ту суву кору ставите у блендер и измиксајте да добијете прах. И то је све!
Сачувајте цитрусни прах у добро затвореној посуди, како ваздух не би могао да уђе и чувајте на сувом и хладном месту.
Конзумирање
Не ради се о томе колико милиграма витамина Ц узимате, већ колико витамина Ц ваше тело искоришћава, односно апсорбује. Кора тропског воћа садржи врло високе дозе витамина Ц - 100 г коре даје око 130 мг витамина Ц! Сам плод наранџе даје само 71 мг на 100 г воћа. Уз то, кора је препуна ензима и фитонутријената.
Конзумирајте барем 1 кашичицу дневно, а можете га додати у каше, супе, салате, сокове, десерте...
Једна кашичица ће вас снабдети целим комплексом витамина Ц, укључујући нарингин, рутин, хесперидин, као и осталим биофлавоноидима у количини која је телу потребна за цео дан!
Пробајте и одушевићете се квалитетом и укусом!