Рецепт бака Љубице за ТУФАХИЈА ТОРТУ - Рецепт за све љубитеље јабука, додаје се и слатка павлака, а овај састојак даје посебан укус
Сви који воле туфахије као посластицу, одушевиће се овим новим рецептом који употпуњује укус.
Бака Љубица Марковић постала је веома популарна претходних неколико месеци на друштвеним мрежама, како по животним саветима које даје унуку и његовим пријатељима, тако и по веома занимљивим традиционалним рецептима за стара српска јела и посластице.
У емисији "Практична жена" представила је рецепт за туфахија торту, ево шта ће вам бити потребно од састојака и како тече поступак припреме.
Туфахија торта
Састојци:
-10 јабука
-300 г мл. ораха
-7 јаја
-14 кашика шећера
-14 кашика брашна
-1 прашак за пециво
-500 мл слатке павлаке
Припрема:
Ољуштите јабуке и направите удубљење где се налази дршка. Ту се додају ораси и шећер. Онда се запече. Направите патишпан од наведених састојака. Јабуке распоредите по патишпану. На крају умутити слатку павлаку и прекрити целу торту њиме.