Ово јело је Јованка Броз спремала Титу: Рецепт за преукусне БРИОНСКЕ ЋУФТЕ, припремају се брзо и једноставно
Овај рецепт је данас омиљен међу бројним домаћицама.
Иако су били у прилици да уживају у умећу најбољих кувара света, Јосип Броз Тито и његова супруга су у тренуцима одмора сами правили омиљене специјалитете.
Рецепт Јованке Броз за брионски кромпир са ћуфтама Тито је обожавао.
Рецепт који је ГОДИНАМА у ПОРОДИЦИ - Колач са јабукама по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
ОБЈАШЊЕНО - Ево зашто ПРАВОСЛАВНИ свештеници НОСЕ БРАДУ, а католички не, постоји више разлога
Добар је за ДИЈАБЕТИЧАРЕ, СМАЊУЈЕ ШЕЋЕР и смирује узнемирен стомак - Зачин који не треба заобилазити, веома је здрав
Будући да је реч о јелу које се припрема брзо и једноставно, рецепт Јованке Броз данас је омиљен међу бројним домаћицама.
Састојци неопходни за брионски кромпир са ћуфтама су:
Килограм кромпира, 500 грама млевеног меса, 2 јајета, 150 грама сланинице, 250 грама ренданог качкаваља, 2 главице црног лука, 2-3 чена белог лука, 50 грама маслаца, пола шоље уља, томатино, оригано, бибер, вегета и со.
Први корак подразумева да се помешају млевено месо, црни и бели лук исецкани на ситне коцкице, два јајета, 150 грама ситно сецкане сланинице. На крају се дода кашичица вегете и кашичица бибера.
Добијена смеса се обликује и остави да одстоји пола сата.
У другој посуди умутити паковање томатина, 50 милилитара уља и кашичицу оригана.
Кромпир скувати и пасирати, па додати 50 грама маргарина, рендани сир, мало соли. Сипати у ватросталну посуду, затим прелити томатином и на крају поређати на врх ћуфте које смо обликовали.
Пећи у рерни пола сата на 180 степени, посути рендани качкаваљ и вратити да се допече још 15 минута.
Занимљив је податак да је рецепт Јованке Броз стар више од једног века, будући да га је она још у младости научила од своје мајке.
Србија Данас/Јутјуб