Месо сочно, а сос обара с ногу: Ово је рецепт за ЧИЗБУРГЕР КАО ИЗ РЕСТОРАНА
Брзо се спрема, још брже поједе и мало је рећи да га сви обожавају.
Чизбургер "прославља" стоти рођендан ове године, а рецепт за њега је готово идентичан у свим ресторанима.
Овај омиљени специјалитет многима је драг због доброг разлога, а уверићете се у то и сами захваљујући овој припреми.
Састојци за чизбургер
- 150 г мешаног млевеног меса, за један чизбургер
- лепиње за хамбургере
- качкаваљ у листићима
- зелена салата
- парадајз
- кисели краставчићи
- црвени лук
- со
- бибер
Састојци за сос
- 2 кашике мајонеза
- пола кашике сенфа
- 1 кашичица алеве паприке
- прстохват белог лука у праху
- мало ситно сецканог црног лука
- со
Припрема чизбургера
Припремите нелепљиви тигањ.
Поделите месо на мање пљескавице, формирајући их према величини лепиње. Месо треба да вири изван лепиње до пола центиметра.
Направите лагани удубљење у средини сваке пљескавице како бисте спречили да се током пржења увећа, затим посолите и побиберите са обе стране.
Пре пржења, припремите сос. У чинију ставите све потребне састојке, додавајући по укусу оне намирнице које желите нагласити.
Загрејте уље у тигању на средњој ватри. Положите пљескавице и благо их притисните шпатулом, пазећи да не истиснете сав сок из меса.
Пржите месо око два минута с једне стране, па исто толико с друге. Након што га окренете и прође још два минута, додајте лист сира и пржите док се сир не растопи.
Док се месо пржи, припремите лепиње.
Доњу лепињу премажите сосом, затим ставите лист зелене салате, један до два колута парадајза, месо са сиром, кришке краставца и црвеног лука, те прекријте горњом лепињом такође премазаном сосом.
Чизбургер можете послужити уз помфрит. Пријатно!