Мекане КАО ПАМУК! Данашњу трпезу оплемените преукусним КРОФНАМА, бака Јела доноси чан 2 РЕЦЕПТА - не зна се који је БОЉИ!
Крофне су омиљена посластица многим људима, али често их купују у пекари. Међутим, за прави ужитак треба да се подврну рукави и припреме домаће. Зато бака Јела доноси, не један, већ два рецепта за феноменалне крофнице
Крофне, те мале лоптице нектара, које својим слатким и меканим карактером одушевљавају непце, представљају једно од најомиљенијих посластица широм света. Ова једноставна, али чаробна посластица, има своје место у разним кулинарским традицијама и слављима, пружајући тренутке уживања и радости.
Домаћи КОЛАЧ који МИРИШЕ на детињство - Поједе се за ТРЕН ока, а НЕ ТРЕБАЈУ вам ни јаја
ОПРЕЗ! Велика ПРЕВАРА СА ХЛЕБОМ! Подваљују ОБОЈЕНИ као црни хлеб и СКУПО га плаћамо! Нутрициониста за СД открива трик за проверу
Потребно је:
- 20 гр свежег квасва
- 1 кашичица шећера
- 2 јаја
- 3 кашике уља
- мало лимунове корице
- соли
- 550-600 гр брашна
- 100 гр сувог грозђа
- кашика маслаца или маргарина
Припрема:
Први рецепт:
Измрвити квасац у мало млаког млека додати сећер. Кад надође додати остатак млаког млека, корицу лимуна јаја, уље и додавати брашно да се добије мекше брашно. Замесити глатко тесто. Оставити да одмори 30 минута, па поделити на два дела.
Једну половину поделити на пола па развити у правоугаоник. Премазати маргарином танко и посути сувим грозђем које сте потопили у рум. Увити у ролат, исећи по дужини на 3 траке и исплести плетеницу. Ставити у подмазан плех па покрити да порасте и премазати жуманцетом. Пећи на 180 степени 40 минута. Посути ванилин сећером и покрити крпом да се охлади. Одлицно уз кафу или чај.
Други рецепт:
Тесто развити у правоугаоник, па исећи на траке, а њих пресећи на краће - око 10 цм. Ставити траку једну на другу да има по две и покрити да порасте. Штапицем за роштиљ притиснути по дужини и спојити крајеве. Пржити у дубоком уљу као сваке крофне. Посути прах сећером.