МЕКАНА КАО ДУША - Направите ПОГАЧУ по рецепту из бакине кухиње, ништа једноставније, а ни УКУСНИЈЕ (ВИДЕО)
Празници нам стижу. Добра трпеза подразумева да на њој имате и неки фин хлеб или погачу. Зато вам препоручујемо рецепт за кроасан погачу по рецепту из бакине кухиње.
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за кроасан погачу, која је толико мекана и укусна да ће вас одушевити.
Потребно је:
- 30 гр квасца свежег
- 1 кашицица шећера
- 50 мл уља
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 јаја
- 1 жуманце
- 700 гр брасна
- соли
- мала коцкица маслаца
Када ПРЕХЛАДА обори - Моћни ПОЈАЧИВАЧИ имунитета, терају ВИРУСЕ и бактерије што даље од ВАС, ОКРЕПЉУЈУ истог часа
ЈЕТРА ОВО ТЕШКО ПОДНОСИ - Обратите ПАЖЊУ на ове три ствари при куповини ЈАБУКА, одмах се примети
Припрема:
Измрвити квасац додати млаку воду мало и шећер и оставити да надође. У ванглу измутити јаја, додати квасац, уље, млеко, јогурт брашно и со. Замесити глатко тесто и оставити 30 минута на топлом.
Развити на побрашњивом столу и оставити мањи део остали део већи развити у округло премазати танко маслацом и сећи на троуглове 16 троуглова. Сваки увити у кифлицу тако да једна страна буде равна.
Плех обложити пек папиром па кифле обложити у круг тепсије тако да равни део дође до ивице. На средину ставити круг и укрстити га тракама или мрежицом помоћу ваљка. Оставити покривену да одмара 15 минута па премазати жуманцетом и мало млека. Посути сусамом и пећи на 200 степени 50 минута.