MEKANA KAO DUŠA - Napravite POGAČU po receptu iz bakine kuhinje, ništa jednostavnije, a ni UKUSNIJE (VIDEO)
Praznici nam stižu. Dobra trpeza podrazumeva da na njoj imate i neki fin hleb ili pogaču. Zato vam preporučujemo recept za kroasan pogaču po receptu iz bakine kuhinje.
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za kroasan pogaču, koja je toliko mekana i ukusna da će vas oduševiti.
Potrebno je:
- 30 gr kvasca svežeg
- 1 kašicica šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 1 žumance
- 700 gr brasna
- soli
- mala kockica maslaca
Kada PREHLADA obori - Moćni POJAČIVAČI imuniteta, teraju VIRUSE i bakterije što dalje od VAS, OKREPLJUJU istog časa
JETRA OVO TEŠKO PODNOSI - Obratite PAŽNJU na ove tri stvari pri kupovini JABUKA, odmah se primeti
Priprema:
Izmrviti kvasac dodati mlaku vodu malo i šećer i ostaviti da nadođe. U vanglu izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt brašno i so. Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom.
Razviti na pobrašnjivom stolu i ostaviti manji deo ostali deo veći razviti u okruglo premazati tanko maslacom i seći na trouglove 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna.
Pleh obložiti pek papirom pa kifle obložiti u krug tepsije tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka. Ostaviti pokrivenu da odmara 15 minuta pa premazati žumancetom i malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta.