Права ЗИМСКА ПОСЛАСТИЦА - Намирница коју сви волимо, а доктор Несторовић је ПРЕПОРУЧУЈЕ у случају стомачних проблема
Помаже код хеликобактерије, а уз то кисели купус је права ризница витамина Ц. Препоручује се у исхрани у току зиме. Ипак, не претерујте уколико имате проблеме са високим притиском.
Доктор Бранимир Несторовић је једном приликом открио рецепт који примењује већ двадесет година уназад и који је одличан у случају да имате стомачне и проблеме са хеликобактеријом.
За ово ће вам бити потребан кисели купус, којем је баш сада и сезона, и вода.
Исецкајте купус, прелијте га водом, нека буде пола купус, пола вода и нека одстоји два дана у фрижидеру. После тога пијете по једну часу ујутру и увече две недеље.
Чак је БОЉИ и ОД КУПУСА - Поврће одлично за детокс, хранљиво, дијетално и веома јефтино
Избегните ПОЖАР У СТОМАКУ у току празника! Може бити толико ЈАК да подсећа на ИНФАРКТ - ево како ПОБЕДИТИ ГОРУШИЦУ на природни начин
Како је објаснио, купус има одређене материје које обнављају слузокожу у желуцу. У комбинацији са сладићем делује и на хеликобактерију, и то на оне резистентне облике.
Једна шољица зеленог купуса садржи само 22 калорије и доноси:
- 54% препоручене дневне вредности витамина Ц.
- 85% препоручене дневне вредности витамина К.
- Више од 2 грама влакана.
- 1 грам протеина.
Несторовић је истакао и да је за алергију на амброзију добра коприва, али не чај од ове биљке.
- Најбоље да се листови коприве самељу са медом. Може и да се држи коприва у замрзивачу две недеље, па се она сама претвори у прах. Чај није добар јер вода убија доста добрих састојака у коприви - објаснио је Несторовић.