РОЛАТ САРМА је краљица славске трпезе, свако ко је пробао више не једе традиционалну - Прави се зачас, а укус неупоредиво БОЉИ
Ролат сарма морате пробати, постаће вам после првог залогаја омиљени оброк!
Фантастична сарма, али на потпуно другачији начин је толико неодољива, да ћете на ону традиционалну заборавити исте секунде! Укус просто очарава и веома тешко је одвојити се од стола када је она на трпези. Обавезно је морате направити и пробати, верујте нам на реч, сигурно се нећете покајати!
Састојци:
2 кг купуса или једна главица
700 г млевено месо
200 г обареног пиринача
2 главице црног лука
2 црвене паприке
1 веза першуна
со,
бибер
суви зачин
зачинска црвена паприка
1 јаје
Припрема:
Издубите корен купуса и ставите главицу у кипућу воду да се обари. У воду ставите кашику соли и две кашике сирћета.
Исецкајте першун и додајте у мелвено месо. Потом у смесу додајте и пиринач, као и ситно исецкан црни лук. Затим уситните две црвене паприке и убаците, такође, у фил, а онда га зачините по укусу. Након тога, додајте и једно јаје, како би се маса повезала и све руком добро измешајте.
Уколико користите масније месо, нема потребе да и уље стављате, једино ако је посније, попут пилетине или телетине.
Када сте припремили фил, одвојите лиске од купуса и скините делове корена са њих.
У посуду у којој ће се ролат крчкати можете ставити и поврће по избору, у рецпету пред вама поређани су 2 паприке, парадајз и лук.
Како се ролат слаже, погледајте у видео испод:
Завите посуду папиром за печење па алуминијумском фолијом и печите на 200 степени око 30 минута.
Затим премажите умућеним јајетом са мало уља и вратите у рерну на још 15 до 20 минута да се запече.
Србија Данас/Стил, И.Б/ Пренела Ј.Ш.