САДА ЈЕ ЊИХОВО ВРЕМЕ: Кајсије чувају срце, јачају кости и подмлађују!
Здравље пре свега.
Уколико желите да сачувате здравље срца – једите кајсије. Оне садрже 10 пута више магнезијума од осталог воћа.
Кајсија је одличан избор за међуоброк ако вас муче затвор, болне кости, сува кожа или сте само на дијети.
ИЗВОР ВИТАМИНА А
Кајсије су препуне овог витамина познатог и као ретинол. Осим што чува здравље очију, помаже у одржавању имунолошког система здравим и тако чувају здравље коже.
ПРИРОДНИ БОТОКС Срби обожавају ову намирницу, а нису ни свесни да их ПОДМЛАДИ сваки пут
ПУНЕ СУ ВЛАКАНА
Било да их једете суве или свеже, одличан су извор влакана. Ретинол из кајсија је топив у масти и брзо се разграђује у организму, а важни нутријенти се лако апсорбирају. Влакна разграђују масне киселине и тако брину о здрављу пробаве.
ДОБРЕ СУ ЗА ЗДРАВЉЕ СРЦА
Како је воће пуно влакана, помаже при снижавању холестерола, што значи да штити ваше срце. Калијум који садржи ово воће одржава здрав ниво електролита и тако помаже раду срчаних мишића. Поједите две кајсије на дан како бисте помогли здрављу.
ПРЕПУНЕ СУ АНТИОКСИДАНАТА
Кајсије су савршен извор антиоксиданата, а ако их једете свакодневно, решићете се токсина накупљених преко дана.
МОГУЋЕ ЈЕ: Уз ових 8 трикова направићеш од њега ГОСПОДИНА САВРШЕНОГ!
ЧУВАЈУ ЗДРАВЉЕ КОЖЕ
Комбинација витамина Ц, А и фитонутријената из кајсија гарантује савршено здраву кожу. Да ли сте знали да антиоксиданси из ове воћке успоравају процес старења? Ако вам здравствене добробити нису довољан разлог за уживање у кајсијама, можда лепота јесте.
ПОМАЖЕ ПРИ МРШАВЉЕЊУ
Дијетна влакна из овог воћа побољшавају пробавни систем и тако подстичу рад метаболизма. Ако сте на дијети, кајсија је одличан избор за међуоброк – оставља вас ситима, а нема пуно калорија.
Ево како да знате да ли да одабрате антицелулит крему која ГРЕЈЕ или која ХЛАДИ!
ЈАЧА КОСТИ
Калцијум је потребан како би се кости развиле и остале здраве, а кајсија га садржи у великим количинама. Добро је знати да без довољно калијума, калцијум се не апсорбује добро у организму, а добра је вест да их кајсија има у великим количинама.