Подстиче ПРОБАВУ, РАД ЈЕТРЕ и детоксикује! Ово поврће ЈАЧА ИМУНИТЕТ, а многи га сматрају само зачином
Многи је сматрају само зачином, додатком, међутим, много је више од тога!
За здраву кожу, косу и виталност неопходно је уносити довољно витамина и минерала којих има највише у воћу и поврћу. Шаргарепа је дефинитивно поврће које се не конзумира у довољним количинама уколико се узме у обзир да је веома здраво.
Редовно конзумирање шаргарепе:
- штити вид
- подстиче пробаву и рад јетре
- чува здравље срца и крвних жила
- јача имунитет
- помаже код пролива
- побољшава изглед коже
- чисти организам
Сви ПВЦ ПРОЗОРИ имају ОПЦИЈУ, због које ће вам у стану ове зиме бити МНОГО ТОПЛИЈЕ - само ово урадите
ЈУПИТЕР УЛАЗИ У ОВНА И ОСТАЈЕ ТУ ДО МАЈА! Почиње нови циклус, а ево како да га искористите максимално
Поправља вид
Најважнији утицај коју шаргарепа има на наше здравље је то што позитивно утиче на вид. Ово поврће обилује витамином А, који има директан утицај на наш вид. Поред тога, бета каротен у шаргарепи штити од макуларне дегенарције, глаукома и катаракте.
Редовно конзумирање бета каротена смањује ризик од појаве глаукома и катаракта, помаже у очувању и побољшању вида те смањује кратковидност – посебно код деце.
Против високог притиска
Шаргарепе се нарочито препоручују особама које имају повишен крвни притисак и пате од срчаних обољења. Оне садрже бета-каротен, алфа-каротен и лутеин, који су антиоксиданси који регулишу ниво холестерола и смањују ризик од срчаних обољења.
Одлична је за орално здравље
Шаргарепе су одличне за орално здравље. Док грицкате ово хрскаво поврће, скидате остатке хране са зуба и негујете десни. Поред тога, шаргарепа подстиче лучење пљувачке која враћа ниво киселости у равнотежу и спречава појаву каријеса. Ово поврће је такође богато витамином Ц који делује позитивно на здравље зуба и десни.
Детоксикује јетру
Ово укусно поврће може заштитити вашу јетру од токсина. Висок ниво витамина А у шаргарепи игра важну улогу у избацивању отрова из организма. Поред тога, шаргарепеа смањује масне наслаге у јетри, док влакна помаже у чишћењу јетре. Редовним конзумирањем хрскавог наранџастог поврћа смањује се ризик од хепатитиса, цирозе и холестазе.