Савршени ручак са МАЛО калорија: Испробај ПИЦА ТИКВИЦЕ - рецепт дана!
Понестало ти је идеја шта да направиш за ручак? Ово је сјајан избор!
Ретке су особе које не воле пицу, тако да са овим оброком не можете да погрешите.
Поред тога што је укусан, уједно је и здрав, јер су главни састојак тиквице, тако да са уживањем и без трунке гриже савести можете појести овај оброк.
Једноставан је за прављење и не пече се много, тако да ће вам за све бити потребно укупно пола сата.
ДОРУЧАК, РУЧАК, ВЕЧЕРА: Ево шта заиста једе модел Миранда Кер! (ВИДЕО)
Потребни састојци:
- 4 тиквице
- 1 кашика маслиновог уља
- 230г млевеног меса (ћурећег, пилећег, свињског... које већ волите)
- ½ мале кашике оригана
- ½ мале кашике босиљка
- со и бибер по укусу
- 1 ½ шоље маринара соса (може и обичан сос од парадајза)
- 2/3 чаше наренданог моцарела сира
- ¼ шоље малих феферона
- ¼ чаше наренданог пармезана
Можете додати и неки састојак по жељи.
РЕЦЕПТ ДАНА: На овај начин спреми МЕСО "ИСПОД САЧА" на шпорету!
РУЧАК КОЈИ ЈЕ ЗАЛУДЕО СВЕТ! Проверите зашто је сложенац од зелене бораније проглашен ЈЕЛОМ ГОДИНЕ!
Припрема: Загрејте рерну на 190 степени и на плех ставите папир за печење.
Исеците сваку тиквицу хоризонтално на пола, а затим извадите средину остављајући око 1цм меса унутра. Остатак сачувајте за неки други пут.
Загрејте маслиново уље на тигању на средњој јачини. Додајте млевено месо, оригано, босиљак, со и бибер. Пржите док месо не порумени (између 3 и 5 минута). Проспите вишак уља и масти и додајте маринара сос. Све мешајте око 1-2 минута.
Добијену смесу равномерно сипајте у сваку тиквицу и поспите преко моцарелу и фефероне. Ставите их у рерну и пеците док се сир не отопи, а тиквице омекшају (око 12-15 минута)
Одмах сервирајте и украсите пармезаном по жељи. Пријатно!