НУТРИЦИОНИСТА УПОЗОРАВА! Сви једете ову намирницу, а не знате да вам прави КОЛАПС у организму, много РИЗИКУЈЕТЕ
Доручак је кажу нутриционисти најважнији оброк у току дана, зато мудро бирајте шта ћете јести за доручак. То значи да морате избећи многе скриврене шећере који се налазе у житарицама и осталим намирницама прилагођеним и предвиђеним за доручак.
Многа досадашња истраживања показала су да храна богата рафинисаним шећерима негативно утиче на наше здравље и узрокује бројне проблеме.
Наиме, регистрована нутриционисткиња Ким Швајгер објашњава да је рафинисани шећер лош за сваки део нашег тела и повезан је са многим хроничним болестима, наводи "The Сун".
Рафинисани шећер налази се готово у свим намирницама, од чоколаде и чипса до хлеба, житарица па све до такозваних здравих пића као што су популарни смутији.
Међутим, како упозорава Швајгер, конзумирање великих количина шећера повећава ризик од дијабетеса типа 2, срчаних проблема, болести јетре, Alchajmerove болести, депресије, тескобе и одређених проблема са кожом, укључујући акне и боре.
Додаје како према смерницама одрасли и тинејџери у тело не би требало да уносе више од 30 грама додатог шећера дневно, док деца од седам до 10 година смеју да конзумирају највише 24 грама.