СА МАКОМ И ОРАСИМА - Направите преукусу домаћу посластицу по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ, једноставно и брзо (ВИДЕО)
Обрадујте укућане!
Данас вам из бакине кухиње представаљамо рецепт за веома занимљиво декоративно пециво пуњено маком и орасима.
РАК ИСЦРПЉЕН, ОВАН НА ИВИЦИ НЕРАВА - Хороскоп за УТОРАК је ту, погледајте шта предвиђа за ваш знак
ОВАКО ЈЕ ИСПРАВНО - Куркума може да ОПОРАВИ и оснажи организам, ако је припремите на овај начин
Потребно је:
- 100 мл воде
- 400 мл млека
- 20 гр квасца
- 1 кашичица шећера
- 50 мл уља
- 2 жуманца
- 1 цело јаје
- 800 гр брашна
- со
- корица лимуна
Надев:
- 100 гр мака
- 100 гр ораха
Припрема:
У лончиће измрвити квасац додати шећер и мл. воду и оставити да запени. Кад је квасац надошао сипати у ванглу, додати млако млеко, уље, јаје и жуманца брашно и корица лимуна. Све добро изједначити и замесити глатко тесто.
Покрити и оставити да надође и одмори око 30 мин. на собног температури. Истрести на сто мало га обрадити и поделити на три дела. Премесити мало и формирати три лопте и покрити фолијом и крпом и одморити 10 мин.
Прву највећи развити у облику правоугаоника. Мак самлети и засладити и додати мало врућег млека. Са орахом такође. Доњи део теста премазати орахом до пола, а горњи маком. Оставити мало мака и ораха за следеће тесто. Савити тесо у сусрет и саставити на средини.
Покрити да нарасте, премазати жуманцетом и пећи на 180 степени 45 мин. Покрити да се охлади. Исто тако и са кифлицама
Друго тесто развити округло и исећи на 8 троуглова и премазати остатком мака и ораха, може се и мало комбиновати и завити киглице. Ређати у плех.
Треће тесто развити у правоугаоник и исећи на траке. Спојити три траке и исплети пелетеницу и оставити да надође па их испржити као крофне и посути ванилом и прах шећером.
Уживајте у меирисном тесту. Кад се охлади затворити у кесу