Сушени ПАРАДАЈЗ у маслиновом уљу је НАЈЛЕПША зимница - Припрема никад једноставнија, а укус обара с ногу
Деликатес који ће вас изаћи много јефтиније ако га сами правите.
Када се приближавају зимски месеци, многи од нас размишљају о томе како да сачувамо укусне плодове лета. Сушени парадајз у маслиновом уљу је прави избор за све љубитеље домаће зимнице! Осим што је једноставан за припрему, овај деликатес доноси богатство укуса и мириса који ће обогатити свако јело.
Зашто је сушени парадајз у маслиновом уљу неодољив?
Сушени парадајз је изванредан додатак салатама, пастама, или као укусна грицкалица. Његов слаткаст и богат укус обара с ногу, а у комбинацији с квалитетним маслиновим уљем, ствара савршен спој који ће одушевити ваша чула. Поред тога, сушени парадајз је богат антиоксидансима, витаминима и минералима, што га чини здравим избором за сваку зимницу.
Припрема која никад није била једноставнија
За припрему сушеног парадајза у маслиновом уљу, потребно је само неколико састојака и мало времена. Ево како да то урадите:
Састојци:
- 1 кг зрелог парадајза
- Со по укусу
- Суви зачин (по жељи)
- 300 мл маслиновог уља
- 2-3 чена белог лука (опционо)
- Гранчице свежег босиљка или оригана (опционо)
Припрема:
Прво, оперите парадајз и преполовите га. Посолите га и ставите на папирни убрус да се оциједи. Затим, поређајте пола парадајза на плех обложен папиром за печење и ставите у претходно загријану рерну на 60-70 степени. Сушите парадајз неколико сати, повремено га окрећући, док не постане мекан, али не превише сувљи.
Када је парадајз готов, пребаците га у стаклене тегле. Додајте ситно сецкани бели лук, суви зачин и гранчице босиљка или оригана. Прелијте све маслиновим уљем, пазећи да су сви комади парадајза потпуно прекривени уљем.
Затворите тегле и оставите их у фрижидеру. Сушени парадајз у маслиновом уљу ће се боље маринирати након неколико дана, када ће сви укуси прожимити једни друге.
Сушени парадајз у маслиновом уљу је савршена зимница која ће вас подсетити на летње дане. Једноставна припрема, комбинација здравих састојака и богат укус чине га неизоставним делом сваке кухиње. Уживајте у овом деликатесу током зиме и обогатите своја јела једноставним, а укусним додатком!