УСПЕВА и ПОЧЕТНИЦИМА! Купите квалитетно МЕСО И ПРИТИСНИТЕ ГА ПАЛЦЕМ - ТРИК за савршено сочне ПЉЕСКАВИЦЕ
Пљескавице ће вам успети сваки пут, ако испоштујете ове савете.
Приближава се Празник рада, а како је дошло и пролеће, почиње сезона роштиљања у природи. Припрема меса са роштиља није тешка, али опет постоје неки трикови који могу да га учине још укуснијим него иначе. Сви мисле како је најлакше направити пљескавицу, али некада су баш ти најједноставнији рецепти и мало компликованији. Често може да се деси да она буде сува или да лако изгори, а како не би дошло до тога испратите следеће савете.
Ове 3 СРПСКЕ САЛАТЕ су проглашене најбољим на свету - Једна је мало позната, а две сви ОБОЖАВАЈУ
ГДЕ СУ ТО СРБИ ПОХРЛИЛИ ЗА ПРВИ МАЈ: Више од 80 одсто смештајних капацитета у ОВИМ МЕСТИМА попуњено!
Прва битна ствар је да купите квалитетно месо. Нађите месара који ће вам 2x самлети део који желите, и то у размери 80% меса, а 20% масти. Од меса обликујте лоптице, па притисните рукама. За савршено сочне пљескавице немојте превише да га притискате рукама, али на средини палцем направите удубљење. Оно ће помоћи да се пљескавица не надује током гриловања. Још један битан савет је да млевено месо које користите за пљескавицу никад не зачините. Јаја, црни лук, презле... се додају само када се праве фаширане или ћуфте.
На крају обликоване пљескавице прелијте маслиновим уљем, па онда посолите, побиберите и поспите црвеном млевеном паприком. А онда грилујте.