ШУМАДИЈСКИ ЧАЈ: Ово пиће ће вас ЗАГРЕЈАТИ у року од ПЕТ МИНУТА, идеално ако дочекујете Нову годину напољу
Добар избор за најлуђу ноћ.
Кувана ракија идеална је за хладне зимске дане и вечери. Неки је још зову и Шумадијски чај, а прави се од шљивовице. Уколико желите да кувана ракија буде блага, дуже је прокувавајте и последично више алкохола ће испарити.
БРОЈ МОКРЕЊА ГОВОРИ О ЗДРАВЉУ БУБРЕГА: Ако дневно идете у WC више од ОВОГ БРОЈА, у великом сте ПРОБЛЕМУ
ХРАНИ, ХИДРИРА И ГРЕЈЕ: Ово је НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ рецепт за белу чорбу, обавезно јело на празничној трпези
Састојци:
- 4 кашике шећера
- 250 милилитара ракије
- 250 милилитара воде
Припрема вруће ракије:
У металну посуду ставите 4 кашике шећера да се карамелизује, када то постигнете, скините са рингле па додајте одмах 250 милилитара ракије, јачине од 17 до 20 гради и 250 милилитара воде. Вратите на ринглу да прокува и да се шећер растопи. Служити топло, пошто се кувана ракија пије док је врућа!
Неки у кувану ракију воле да убаце неколико клинчића - кажу да је одлично. Ако је ракија јака, додајте више воде. Није лоше оставити је да мало кључа како би више алкохола испарило.