ŠUMADIJSKI ČAJ: Ovo piće će vas ZAGREJATI u roku od PET MINUTA, idealno ako dočekujete Novu godinu napolju
Dobar izbor za najluđu noć.
Kuvana rakija idealna je za hladne zimske dane i večeri. Neki je još zovu i Šumadijski čaj, a pravi se od šljivovice. Ukoliko želite da kuvana rakija bude blaga, duže je prokuvavajte i posledično više alkohola će ispariti.
BROJ MOKRENJA GOVORI O ZDRAVLJU BUBREGA: Ako dnevno idete u WC više od OVOG BROJA, u velikom ste PROBLEMU
HRANI, HIDRIRA I GREJE: Ovo je NAJJEDNOSTAVNIJI recept za belu čorbu, obavezno jelo na prazničnoj trpezi
Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 250 mililitara rakije
- 250 mililitara vode
Priprema vruće rakije:
U metalnu posudu stavite 4 kašike šećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250 mililitara rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250 mililitara vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!
Neki u kuvanu rakiju vole da ubace nekoliko klinčića - kažu da je odlično. Ako je rakija jaka, dodajte više vode. Nije loše ostaviti je da malo ključa kako bi više alkohola isparilo.