ВИТАМИНИ ИДУ ДИРЕКТНО У КРВОТОК: Овако се једе жива коприва, а да се не ожарите
Коприву је одлично јести у свежем стању. Богата је, између осталог, гвожђем, калцијумом и магнезијумом
У последњих неколико година, поново смо открили моћ природног биља и његову лековитост и све више људи се окреће природи у жељи за побољшањем имунитета.
Коприва садржи витамине А, Ц, Б2, Б5, К. У биљци се налазе и пантотенска киселина, каротен, лецитин и танини, који су најпознатији природни детоксикатори односно антиоксиданси. Од минерала садржи магнезијум, калијум, калцијум, гвожђе и фосфор.
"Старије жене не би требале да пуштају косу!" Хелен Мирен на мети критика због нове фризуре, а овако је свима зачепила уста
Чупају је као коров, а има дејство јаче од белог лука: Ова биљка чисти крвне судове, смањује холестерол
Најмоћнија својства коприве:
- јача имунитет
- чисти крв
- чисти организам од токсина
- природни диуретик
- повољно делује на гуштерачу и снижава шећер у крви
- јача фоликуле длаке
- помаже код реуматских болести
- помаже код болова у мишићима
- помаже код преобилних крварења у менструацији
Коприву је одлично јести у свежем стању. Богата је гвожђем, калцијумом и магнезијумом.
Употребава се у виду чаја, тинктуре, сирупа, различитих јела, али одлично је да с времена на време пробате да поједете свежу коприву.
Како се једе жива коприва? На Јутјуб каналу Златно доба смо пронашли упутство како се правилно једе свежа коприва, на безбедан начин.