VITAMINI IDU DIREKTNO U KRVOTOK: Ovako se jede živa kopriva, a da se ne ožarite
Koprivu je odlično jesti u svežem stanju. Bogata je, između ostalog, gvožđem, kalcijumom i magnezijumom
U poslednjih nekoliko godina, ponovo smo otkrili moć prirodnog bilja i njegovu lekovitost i sve više ljudi se okreće prirodi u želji za poboljšanjem imuniteta.
Kopriva sadrži vitamine A, C, B2, B5, K. U biljci se nalaze i pantotenska kiselina, karoten, lecitin i tanini, koji su najpoznatiji prirodni detoksikatori odnosno antioksidansi. Od minerala sadrži magnezijum, kalijum, kalcijum, gvožđe i fosfor.
"Starije žene ne bi trebale da puštaju kosu!" Helen Miren na meti kritika zbog nove frizure, a ovako je svima začepila usta
Čupaju je kao korov, a ima dejstvo jače od belog luka: Ova biljka čisti krvne sudove, smanjuje holesterol
Najmoćnija svojstva koprive:
- jača imunitet
- čisti krv
- čisti organizam od toksina
- prirodni diuretik
- povoljno deluje na gušteraču i snižava šećer u krvi
- jača folikule dlake
- pomaže kod reumatskih bolesti
- pomaže kod bolova u mišićima
- pomaže kod preobilnih krvarenja u menstruaciji
Koprivu je odlično jesti u svežem stanju. Bogata je gvožđem, kalcijumom i magnezijumom.
Upotrebava se u vidu čaja, tinkture, sirupa, različitih jela, ali odlično je da s vremena na vreme probate da pojedete svežu koprivu.
Kako se jede živa kopriva? Na Jutjub kanalu Zlatno doba smo pronašli uputstvo kako se pravilno jede sveža kopriva, na bezbedan način.