ЗАДАХ И ПРЕТЕРАНО ЗНОЈЕЊЕ НАЈМАЊИ ПРОБЛЕМ: Ево шта се дешава са организмом када НЕ ЈЕДЕМО воће и ПОВРЋЕ
Пробајте да вам се исхрана базира на намирницама биљног порекла, брзо ћете уочити промену...
Здрава исхрана се базира на избалансираној исхрани у којој су једнако заступљени како месо и млечни производи, тако и намирнице биљног порекла, воће и поврће. Међутим, многи избегавају воће и поврће и увек радије бирају месо, када је реч о исхрани, а то је погрешна одлука.
Ево шта се дешава са организмом када не уносимо довољно воћа и поврћа.
Непријатан мирис
Постоји неколико чимбеника који доприносе мирису који емитујемо из наших тела. Баш као и боја очију и косе, генетика одређује природни мирис који долази из нашег уља и знојних жлезда. Осим тога, храна коју једемо увелико утиече на мирис нашег тела. Истраживање је показало да људи који једу поврће и воће имају пријатнији мирис тела, чак и ако неко време нису користили сапун или дезодоранс.
Висок крвни притисак
Према истраживањима, људи који конзумирају мало или нимало воћа и поврћа, изложени су већем ризику од високог крвног pritiskka у поређењу с онима који их једу као главни део своје дневне прехране. Лекари препоручују, онима који имају висок притисак, да се држе прехране која садржи пуно воћа и поврћа.
Лоша пробава
Поврће и воће познати су по томе што су вредан извор нетопљивих влакана, која се не отапају у води, а када је реч о дебелом цреву, ствара учинак који помаже столици да се креће глатко. Конзумирање мале количине влакана сматра се једним од главних разлога зашто људи имају затвор. Дијететичари започињу свој попис препорука за људе који имају слабу столицу, с препоруком да почну јести поврће и воће.
Крвни угрушци
Грожђе, зелено лиснато поврће и брели лук неопходни су за одржавање наше крви довољно ретком да не ствара опасне крвне угрушке. Осим тога, витамин Ц, који се налази у воћу, помаже значајно смањити ризик од задебљања и згрушавања крви, па је од виталног значаја за нашу крв и срце.
Проблеми са кожом, подочњаци
Тамни кругови испод очију могу бити узроковани многим чиниоцима, међу њима су смањени проток крви, што може довести до боје наше коже налик модрици. Витамин К, који се налази у броколију, шпанаћу, купусу и салати, помаже срцу да слободно пумпа крв кроз тело и спречава настанак модрица. Дефицит овог витамина може довести до неуједначеног тонуса коже, оштећења коже и плаво-исх нијансе коже.
Проблеми са зубима
Једење јабуке или другог воћа и поврћа богатог влакнима чисти зубе на природан начин, попут четке, и повећава саливацију. Када су уста правилно испрана, штетне киселине и бактерије се испирају. Воће и поврће такође садрже витамине А и Ц, као и калцијум, што чини зубе јачима и спречава испадање.