ЗАЛИВЕНА ПИТА СА МЕСОМ: По рецептима наших бака, румена и мирисна, једноставно се припрема (РЕЦЕПТ)
Најруменија и најмириснија пита са месом коју ћете икад пробати.
Потребно је:
- Паковање танких кора
- 250-300 гр меса
- 1 главица црног лука
- 3 јаја
- 1 -2 рендана кромпира
- 1/2 прашка за пецива
- зачин, со, бибер
- 200 мл јогурта
- 50 мл млека
- 50 мл маслиновог уља
- 2 кашике гриза
Припрема се У ЈЕДНОЈ ПОСУДИ - Направите КОЛАЧ по БАКИНОМ РЕЦЕПТУ, састојци гарантују САВРШЕНУ ПОСЛАСТИЦУ (ВИДЕО)
ДОРУЧАК С ЉУБАВЉУ: Кобасица у облику срца са јајима - оброк готов за 5 МИНУТА (РЕЦЕПТ)
Припрема :
Месо ставите у тигањ са уљем и сипајте мало воде да се издинста.
Додати сецкан црни лук. Динстати око 15 минута. Убацити кромпир.
Посолити, додати сувог зачина, бибера млевеног. Јаја умутити миксером. Додати уља 50 мл. јогурт, млеко, гриз и све изједначити.
Танке коре ређати у тепсију, прво две премазати уљем, трећа иде надев, а затим на сваку кору по мало надева.
Завршити са две празне које су само премазане уљем. Исећи на коцке ножем и прелити полако са јајима које смо спремили и добро протрести да уђе у сечени део.
Оставити око 30 мин. да упије и пећи на 200 степени Ц око 50 мин. Пред крај прекрити фолијом. Прохлађену сећи и уживати у сваком залогају.