ZALIVENA PITA SA MESOM: Po receptima naših baka, rumena i mirisna, jednostavno se priprema (RECEPT)
Najrumenija i najmirisnija pita sa mesom koju ćete ikad probati.
Potrebno je:
- Pakovanje tankih kora
- 250-300 gr mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 jaja
- 1 -2 rendana krompira
- 1/2 praška za peciva
- začin, so, biber
- 200 ml jogurta
- 50 ml mleka
- 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike griza
Priprema se U JEDNOJ POSUDI - Napravite KOLAČ po BAKINOM RECEPTU, sastojci garantuju SAVRŠENU POSLASTICU (VIDEO)
DORUČAK S LJUBAVLJU: Kobasica u obliku srca sa jajima - obrok gotov za 5 MINUTA (RECEPT)
Priprema :
Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta.
Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir.
Posoliti, dodati suvog začina, bibera mlevenog. Jaja umutiti mikserom. Dodati ulja 50 ml. jogurt, mleko, griz i sve izjednačiti.
Tanke kore ređati u tepsiju, prvo dve premazati uljem, treća ide nadev, a zatim na svaku koru po malo nadeva.
Završiti sa dve prazne koje su samo premazane uljem. Iseći na kocke nožem i preliti polako sa jajima koje smo spremili i dobro protresti da uđe u sečeni deo.
Ostaviti oko 30 min. da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohlađenu seći i uživati u svakom zalogaju.