DORUČAK ZA 10 MINUTA: Spremite najukusnije tople sendviče koji su ikada postojali, evo kako
Brzo, lako, predivno.
Svoje moderno ime sendvič duguje jednom engleskom plemiću iz XVIII veka. Džon Montegju, četvrti grof od Sendviča, strasni kockar, voleo je da poručuje meso između dva parčeta hleba, jer je mogao istovremeno da jede i da nastavi da igra karte. Vremenom, ljudi su počeli da poručuju „isto kao Sendvič“, tako da je to ime ostalo, iako sam grof nije bio tvorac ovog popularnog jela.
Početkom 19. veka, 1827. godine, sendvič je našao svoje mesto u kuvarima, a do početka 20. veka već je stekao popularnost u Sjedinjenim Američkim Državama.
NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Skuvajte savršen čorbast pasulj!
Istovremeno, sendvič je zauzeo svoje mesto i u srcima i stomacima Evropljana, jer je ljudima bio potreban jeftin obrok koji je mogao lako da se transportuje, a koji je dovoljno kaloričan da posluži kao obrok dovoljan za veći deo dana.
Danas postoje sendviči svih veličina i kombinacija, od popularnih engleskih sendviča sa krastavcima, koji se konzumiraju uz čaj, pa sve do pljeskavica i drugih ukusnih varijacija jednog od najpopularnijih obroka na svetu.
Sastojci
- 150 g rendanog sira
- 150 g šunke po želji na kockice
- 2 trougla topljenog sira
- 2 kašike majoneza
- 1 jaje
- prstohvat origana
- jogurt
- hleb
- 2 dcl mleka
Priprema
Hleb malo umočimo sa obe strane u mleko.Za nadev promešamo dobro jaja sa jogurtom i majonezom i dodajemo ostale sastojke. Sa tim nadevom namažemo obilno hleb i stavimo u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Peći 10 minuta.