ДОРУЧАК ЗА 10 МИНУТА: Спремите најукусније топле сендвиче који су икада постојали, ево како
Брзо, лако, предивно.
Своје модерно име сендвич дугује једном енглеском племићу из XVIII века. Џон Монтегју, четврти гроф од Сендвича, страсни коцкар, волео је да поручује месо између два парчета хлеба, јер је могао истовремено да једе и да настави да игра карте. Временом, људи су почели да поручују „исто као Сендвич“, тако да је то име остало, иако сам гроф није био творац овог популарног јела.
Почетком 19. века, 1827. године, сендвич је нашао своје место у куварима, а до почетка 20. века већ је стекао популарност у Сједињеним Америчким Државама.
НАХРАНИТЕ ЧЕТВОРО ЗА 200 ДИНАРА: Скувајте савршен чорбаст пасуљ!
Истовремено, сендвич је заузео своје место и у срцима и стомацима Европљана, јер је људима био потребан јефтин оброк који је могао лако да се транспортује, а који је довољно калоричан да послужи као оброк довољан за већи део дана.
Данас постоје сендвичи свих величина и комбинација, од популарних енглеских сендвича са краставцима, који се конзумирају уз чај, па све до пљескавица и других укусних варијација једног од најпопуларнијих оброка на свету.
Састојци
- 150 г ренданог сира
- 150 г шунке по жељи на коцкице
- 2 троугла топљеног сира
- 2 кашике мајонеза
- 1 јаје
- прстохват оригана
- јогурт
- хлеб
- 2 дцл млека
Припрема
Хлеб мало умочимо са обе стране у млеко.За надев промешамо добро јаја са јогуртом и мајонезом и додајемо остале састојке. Са тим надевом намажемо обилно хлеб и ставимо у рерну загрејану на 200 степени. Пећи 10 минута.