SVE STE RADILI POGREŠNO: Evo saveta kako da skuvate PIRINAČ koji neće biti GNJECAV!
Ključni korak se obično zaboravi.
Kod kuvanja pirinča vredi pravilo da na jednu šoljicu (otprilike 250 mililitara) pirinča idu dve šoljice vode. Dve šoljice pirinča dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Pre kuvanja, pirinač treba oprati kako bi nestale sve nečistoće i kako bi se smanjio skrob koji se otpušta u toku kuvanja i čini ga lepljivim.
ZLATNO MLEKO DIŽE IZ MRTVIH: Probajte OVAJ recept za kojim su Rusi POLUDELI!
UBERITE OVU VOĆKU: Ona je NAJBOLJI prirodni LAKSATIV a tek da vidite koliko je DOBRA za KOŽU
Priprema:
Prvi korak do savršenog pirinča jeste prženje na ulju. Zagrejte ulje i dodajte pirinač te propržite dok ne dobije žućkastu boju.
Nakon toga nalijete vodu i posolite.
Čim pirinač provri, lonac poklopite i smanjite vatru.
Kuvajte oko 25 minuta dok pirinač sasvim ne omekša.
SADA JE NJIHOVO VREME: Kajsije čuvaju srce, jačaju kosti i podmlađuju!
ČITAJTE DEKLARACIJE: Sastojci zbog KOJIH određenu namirnicu MOŽETE odmah da VRATITE na policu!
Ulje će sprečiti lepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi pirinač ostao beo.
Osim toga, pirinač možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite oprani pirinač i kuvate dok na provri. Nakon toga smanjite vatru i kuvajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u pirinač umešajte malo maslaca kako se zrna ne bi slepila.