СВЕ СТЕ РАДИЛИ ПОГРЕШНО: Ево савета како да скувате ПИРИНАЧ који неће бити ГЊЕЦАВ!
Кључни корак се обично заборави.
Код кувања пиринча вреди правило да на једну шољицу (отприлике 250 милилитара) пиринча иду две шољице воде. Две шољице пиринча довољне су за двоје, а четири за четверо људи. Пре кувања, пиринач треба опрати како би нестале све нечистоће и како би се смањио скроб који се отпушта у току кувања и чини га лепљивим.
ЗЛАТНО МЛЕКО ДИЖЕ ИЗ МРТВИХ: Пробајте ОВАЈ рецепт за којим су Руси ПОЛУДЕЛИ!
УБЕРИТЕ ОВУ ВОЋКУ: Она је НАЈБОЉИ природни ЛАКСАТИВ а тек да видите колико је ДОБРА за КОЖУ
Припрема:
Први корак до савршеног пиринча јесте пржење на уљу. Загрејте уље и додајте пиринач те пропржите док не добије жућкасту боју.
Након тога налијете воду и посолите.
Чим пиринач проври, лонац поклопите и смањите ватру.
Кувајте око 25 минута док пиринач сасвим не омекша.
САДА ЈЕ ЊИХОВО ВРЕМЕ: Кајсије чувају срце, јачају кости и подмлађују!
ЧИТАЈТЕ ДЕКЛАРАЦИЈЕ: Састојци због КОЈИХ одређену намирницу МОЖЕТЕ одмах да ВРАТИТЕ на полицу!
Уље ће спречити лепљење зрна, а по жељи, у воду за кухање можете ставити неколико капи лимуна како би пиринач остао бео.
Осим тога, пиринач можете припремити тако да у воду вреле и посољене воде убаците опрани пиринач и кувате док на проври. Након тога смањите ватру и кувајте још 15 до 20 минута. На крају у пиринач умешајте мало маслаца како се зрна не би слепила.