Pohovane tikvice: Sočni predlog za nedeljni ručak! (RECEPT)
24.04.2020.
15:26
Komentari (0)
Probajte.
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati.
Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!
Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!
Pravila pripreme jaja za Vaskrs: Koliko se kuvaju da ne popucaju i koliko dugo mogu da stoje
Pravila pripreme jaja za Vaskrs: Koliko se kuvaju da ne popucaju i koliko dugo mogu da stoje
OVO TREBA DA URADITE SA STAROM ČUVARKUĆOM: Svi prave KOBNU GREŠKU i navlače ZLO i BOLEST u kuću
OVO TREBA DA URADITE SA STAROM ČUVARKUĆOM: Svi prave KOBNU GREŠKU i navlače ZLO i BOLEST u kuću
Sastojci:
- 3 manje tikvice
- 3 kašike brašna
- 2 jaja
- so
- biber
- 500 ml pavlake
- 2 čena belog luka
Priprema:
- Dobro operite tikvice i odstranite peteljku.
- Iseckajte ih na uzdužne kriške, te posolite i pobibirete.
- U jedan tanjir umutite jaja koja ste prethodno posolili, a u drugi stavite brašno.
- Zagrejte ulje, uvaljate tikvice u brašno, a zatim u jaja, pa ispržite jednu turu.
- Poređajte tikvice u malu tepsiju.
- U posudu stavite pavlaku i sitno iseckan beli luk.
- Posolite i dodajte malo vode.
- Kada poređate tikvice, premažite ih pavlakom.
- Ponovite postupak četiri puta.
- Tikvice možete servirati i hladne, a ufrižideru mogu da stoje do tri dana.
Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni
Samo se na prvi mah čini da je komplikovano: Pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni
Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje
Kako da izbelite jaja? Super trik da budu savršena za farbanje i ukrašavanje
Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom
Ručak po grčkom receptu: Piletina sa limunom i kuskusom
Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)
Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)