Spremaćete je iznova: Teleća čorbica koja će zagrejati i okrepiti sve goste (RECEPT)
23.02.2020.
14:54
Komentari (0)
Nemoguće odoleti...
Ovaj recept za teleću čorbu će vam sigurno postati omiljeni. Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj "klasik" među supama i čorbama:
Napravite sočnu i kremastu kajganu: Kada joj dodate ovaj jeftini sastojak, ona dobija savršen ukus![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/01/06/kajgana.jpg?itok=lJejHjdM)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2015/01/06/kajgana.jpg?itok=lJejHjdM)
Napravite sočnu i kremastu kajganu: Kada joj dodate ovaj jeftini sastojak, ona dobija savršen ukus
Da prste poližeš: Bataci u medu i paradajz sosu (RECEPT)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/323642/profimedia-0295388095.jpg?itok=hKuNb-fo)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/323642/profimedia-0295388095.jpg?itok=hKuNb-fo)
Da prste poližeš: Bataci u medu i paradajz sosu (RECEPT)
SJAJAN TRIK BEZ HEMIJE: Uz pomoć OVA DVA sastojka kupatilo će vam BLISTATI!![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/06/0161394892.jpg?itok=d9kBYri7)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/06/0161394892.jpg?itok=d9kBYri7)
SJAJAN TRIK BEZ HEMIJE: Uz pomoć OVA DVA sastojka kupatilo će vam BLISTATI!
- Oko pola kilograma telećeg mesa
- Glavica crnog luka
- 150-200 grama graška
- Dve veće šargarepe
- Dva krompira
- Kašika suvog začina
- So i biber po ukusu
- Kašika peršuna
- Jedno jaje
- Pola kašike brašna
- Dve kašike kisele pavlake
- Dve kašike ulja
Priprema:
U dubljoj šerpi stavite meso da se kuva dok ne omekša.
U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje i izdinstajte luk, pa dodajte povrće – šargarepu, krompir i grašak, nalijte malo vode i ostavite da se krčka.
U šerpu u kojoj ste kuvali meso dodajte i izdinstano povrće, pa sve to ostavite zajedno da se krčka još desetak minuta. Dodajte so i biber, suvi začin, peršun.
U odvojenoj posudi umutite jaje sa pavlakom i brašnom, u to dodajte šoljicu vode, promešajte, pa dodajte u čorbu. Kada čorba provri, sklonite je sa vatre i poslužite toplu.
Pravo je leglo bakterija: Evo koliko često treba menjati dasku za sečenje![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/06/10/profimedia-0164220481.jpg?itok=CSoy8J8Y)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/06/10/profimedia-0164220481.jpg?itok=CSoy8J8Y)
Pravo je leglo bakterija: Evo koliko često treba menjati dasku za sečenje
Gurmanski zalogajčići: Domaći mini burgeri (RECEPT)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/09/28/profimedia-0090096705.jpg?itok=T-_wG29P)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/09/28/profimedia-0090096705.jpg?itok=T-_wG29P)
Gurmanski zalogajčići: Domaći mini burgeri (RECEPT)
Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/05/23/profimedia-0163590019.jpg?itok=an5ETp4-)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/05/23/profimedia-0163590019.jpg?itok=an5ETp4-)
Kuvana pšenica obavezna je u jelovniku: Evo kako da je pripremite
Super ideje za brz i zdrav doručak: Ove namirnice odličan su izbor za početak dana![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/29/profimedia-0358299244.jpg?itok=rpSLRRfY)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/10/29/profimedia-0358299244.jpg?itok=rpSLRRfY)
Super ideje za brz i zdrav doručak: Ove namirnice odličan su izbor za početak dana