Zagrejte se i ojačajte imunitet: Ništa bolje ne leči od domaće supe! (RECEPT)
Ukusna...
Bez obzira na to da li želite da zalečite postojeću prehladu ili jednostavno želite da ojačate oslabljen imunitet kako biste ga spremili za borbu protiv virusa i bakterija, obavezno morate da vodite računa o ishrani.
EKSPERTI OTKRIVAJU: Da li osoba koja je obolela od korona virusa može da zarazi druge dok priča?
OTKRIVAMO: Evo ODGOVORA da li naočare uopšte pomažu u zaštiti od KORONA VIRUSA
Dobro pogledajte svoje telo: Mesto na kojem imate najviše masnih naslaga otkriva sve o vašem zdravlju!
Zato vam predstavljamo recept za finu supicu koja u sebi sadrži moćne sastojke s antiupalnim i antibakterijskim svojstvima poput belog luka, đumbira i kurkume, te jednako zdravog praziluka i raznog korenastog povrća.
- 2 l vode
- 1 manja pileća prsa
- 1 manji praziluk
- 2 srednje šargarepe
- 3 čena belog luka
- 1 komad đumbira - veličina kovanice od pet dinara
- 1 srednji koren celera
- 1 srednji koren peršuna
- 1 šaka peršunovog lišća
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica kurkume
- so i biber
1. Prvo pripremite sve sastojke za supu. Piletinu operite i isecite na manje komade. Beli luk naseckajte na sitno ili izgnječite kroz drobilicu. Izrendajte đumbir. Oljuštite šargarepu, celer i peršun, operite ih i iseckajte na manje komade. Praziluk takođe operite i iseckate na tanke kolutove.
2. U dubokom i većem loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Ubacite beli luk i đumbir pa prodinstajte dva-tri minuta. Zatim dodajte praziluk i dinstajte ga pet minuta. Potom u posudu ubacite meso, šargarepu i celer pa prelijte vodom. Posolite i pobiberite po želji pa dodajte kurkumu i ostavite supu da se kuva.
3. Kuvajte je 30 minuta. Za to vreme operite i iseckajte peršun. Pred kraj kuvanja dodajte domaću testeninu. Kada je supa gotova, dodajte u nju peršun i poslužite je toplu.
Savršeni obrok za tili čas: Piletina sa prelivom i belim lukom (RECEPT)
Super trik za šaranje uskršnjih jaja: Neodoljive tufnice na dva jednostavna načina!
Pravila pripreme jaja za Vaskrs: Koliko se kuvaju da ne popucaju i koliko dugo mogu da stoje
OVO TREBA DA URADITE SA STAROM ČUVARKUĆOM: Svi prave KOBNU GREŠKU i navlače ZLO i BOLEST u kuću
Ručak spreman očas posla: Posne pljeskavice od tunjevine