Загрејте се и ојачајте имунитет: Ништа боље не лечи од домаће супе! (РЕЦЕПТ)
Укусна...
Без обзира на то да ли желите да залечите постојећу прехладу или једноставно желите да ојачате ослабљен имунитет како бисте га спремили за борбу против вируса и бактерија, обавезно морате да водите рачуна о исхрани.
ЕКСПЕРТИ ОТКРИВАЈУ: Да ли особа која је оболела од корона вируса може да зарази друге док прича?
ОТКРИВАМО: Ево ОДГОВОРА да ли наочаре уопште помажу у заштити од КОРОНА ВИРУСА
Добро погледајте своје тело: Место на којем имате највише масних наслага открива све о вашем здрављу!
Зато вам представљамо рецепт за фину супицу која у себи садржи моћне састојке с антиупалним и антибактеријским својствима попут белог лука, ђумбира и куркуме, те једнако здравог празилука и разног коренастог поврћа.
- 2 л воде
- 1 мања пилећа прса
- 1 мањи празилук
- 2 средње шаргарепе
- 3 чена белог лука
- 1 комад ђумбира - величина кованице од пет динара
- 1 средњи корен целера
- 1 средњи корен першуна
- 1 шака першуновог лишћа
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица куркуме
- со и бибер
1. Прво припремите све састојке за супу. Пилетину оперите и исеците на мање комаде. Бели лук насецкајте на ситно или изгњечите кроз дробилицу. Изрендајте ђумбир. Ољуштите шаргарепу, целер и першун, оперите их и исецкајте на мање комаде. Празилук такође оперите и исецкате на танке колутове.
2. У дубоком и већем лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Убаците бели лук и ђумбир па продинстајте два-три минута. Затим додајте празилук и динстајте га пет минута. Потом у посуду убаците месо, шаргарепу и целер па прелијте водом. Посолите и побиберите по жељи па додајте куркуму и оставите супу да се кува.
3. Кувајте је 30 минута. За то време оперите и исецкајте першун. Пред крај кувања додајте домаћу тестенину. Када је супа готова, додајте у њу першун и послужите је топлу.
Савршени оброк за тили час: Пилетина са преливом и белим луком (РЕЦЕПТ)
Супер трик за шарање ускршњих јаја: Неодољиве туфнице на два једноставна начина!
Правила припреме јаја за Васкрс: Колико се кувају да не попуцају и колико дуго могу да стоје
ОВО ТРЕБА ДА УРАДИТЕ СА СТАРОМ ЧУВАРКУЋОМ: Сви праве КОБНУ ГРЕШКУ и навлаче ЗЛО и БОЛЕСТ у кућу
Ручак спреман очас посла: Посне пљескавице од туњевине