BELI LUK je sjajan LEK: Ali samo ako ga jedete na ovaj način!
Zdravlje pre svega.
I nauka kaže da je beli luk vrlo koristan za naše zdravlje, mada je on u narodu vekovima poznat kao prirodan antibiotik. Kako se pomene prehlada, tu je i beli luk, kao prvi stražar zdravlja u hladne dane. Ipak, valja znati kako ga pravilno konzumirati da bi efekat bio potpun.
Zahvaljujući raznim aktivnim hemijskim elementima u belom luku, on deluje kao antibiotik, kao pomoć kod disajnih tegoba i upala, suzbija gljivice i pojedine viruse.
NAJVIŠE SE GOJIMO OD SEPTEMBRA DO FEBRUARA: Kako se ishrana menja sa hladnijim vremenom?
Ipak, kako biste najbolje moguće iskoristili blagotvorno delovanje belog luka, potrebno je da ga često i pravilno jedete.
Prvo ga obavezno zgnječite kako biste podstakli enzimsku reakciju u kojoj nastaje alicin, najdragoceniji sastojak belog luka.
DAME, OVO NISTE ZNALE: Šta može da izazove sedenje prekrštenih nogu!
Ako dodate OVAJ začin vašoj ishrani desiće vam se 5 odličnih stvari!
Najbolje ga je jesti sirovog, a ako ga termički obrađujete, neka to bude kratko, najviše 10 minuta.