БЕЛИ ЛУК је сјајан ЛЕК: Али само ако га једете на овај начин!
Здравље пре свега.
И наука каже да је бели лук врло користан за наше здравље, мада је он у народу вековима познат као природан антибиотик. Како се помене прехлада, ту је и бели лук, као први стражар здравља у хладне дане. Ипак, ваља знати како га правилно конзумирати да би ефекат био потпун.
Захваљујући разним активним хемијским елементима у белом луку, он делује као антибиотик, као помоћ код дисајних тегоба и упала, сузбија гљивице и поједине вирусе.
НАЈВИШЕ СЕ ГОЈИМО ОД СЕПТЕМБРА ДО ФЕБРУАРА: Како се исхрана мења са хладнијим временом?
Ипак, како бисте најбоље могуће искористили благотворно деловање белог лука, потребно је да га често и правилно једете.
Прво га обавезно згњечите како бисте подстакли ензимску реакцију у којој настаје алицин, најдрагоценији састојак белог лука.
ДАМЕ, ОВО НИСТЕ ЗНАЛЕ: Шта може да изазове седење прекрштених ногу!
Ако додате ОВАЈ зачин вашој исхрани десиће вам се 5 одличних ствари!
Најбоље га је јести сировог, а ако га термички обрађујете, нека то буде кратко, највише 10 минута.