Odmah ELIMINIŠU BOL U GRLU - Tri napitka koji se brzo i lako pripremaju, sastojke već IMATE u KUHINJI
Reagujte na vreme i prekinite neprijatnost uz pomoć ovih prirodnih napitaka!
Ukoliko imate problem sa upaljenim grlom i bolovima pogledajte
Recept broj 1
Za pripremu ovog recepta potrebno vam je seme kima, voda i samo jedna kašika sirćeta. Kim je izuzetno zdrav začin. Ali seme kima mnogo je više od začina koji obogaćuje i čini jela ukusnim. Ove semenke koriste se u evropskoj i azijskoj kuhinji stotinama godina. Često se koriste kao dodatak hrani kao što su sir, jela od mesa i kiseli kupus.
Međutim, koristi se i u biljnoj medicini. Istorijski gledano, semenke kima su se koristile za lečenje svega, od problema sa lošim varenjem do nadusti u stomaku. Seme kima je takođe bogat izvor antioksidanasa. Unošenjem dovoljne količine antioksidanasa smanjenjuje rizik od srčanih oboljenja, ATEROskleroze i visokog krvnog pritiska.
Ovnovima NIŠTA NE IDE od ruke danas, Vaga u TOTALNOM HAOSU - Horoskop za SREDU donosi nepredviđene okolnosti za mnoge
Kako IZGUBITI VIŠAK KILOGRAMA u TRI jednostavna KORAKA - Poslednji korak bi vas mogao veoma iznenaditi!
Za pripremu ovog narodnog leka potrebno vam je:
- 250 ml vode
- 80 grama mlevenog kima
- 1 kašika sirćeta
Sirce je prirodno je sredstvo za lečenje mnogih neprijatnosti i bolesti organizma. Rezultati istraživanja pokazuju da je uticaj jabukovog sirćeta na zdravlje ljudi veliki i da koristi dijabetičarima. Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 koji su uzimali dve supene kašike jabukovog sirćeta pre spavanja, ujutru su po rezultatima imali poboljšanje nivoa šećera u krvi kao i opadanje nivoa holesterola i triglicerida, vrste štetne masti.
Pomaže u smanjenju krvnog pritiska i pomaže ljudima koji pate od alergije, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Kada se pomeša sa kimom I vodom može biti I odličan recept za bolno I upaljeno grlo.
Za pripremu ovog recepta sipajte 200 ml vode u šerpicu, dodajte mleveni kim i stavite na ringlu da provri, smanjite ringlu i ostavite još 15 minuta. Kada smesa postane gusta i lepljiva dodajte još 50 ml vode i sačekajte da još jednom provri. Sklonite sa ringle, ostavite da se prohladi, pa dodajte sirće.
Pijte svakih 30 minuta po 1 supenu kašiku, i već posle 2 sata moći ćete da osetite olakšanje. Ovaj napitak preporučuje se svima koji su podložni čestim prehladama, imaju često upaljeno grlo i anginu.
Recept broj 2
Recept koji takođe pomaže i eliminiše bol u grlu za koji su vam potrebni sledeći sastojci:
šolja vrele vodu u koju se doda 2 do 3 cm đumbira, 1 - 2 čena belog luka, prstohvat kajen paprike, sok od pola limuna i kašika sirovog meda.
Sastojke pomešate i dobićete napitak koji pomaže da se rešite bola.
Recept broj tri
Ako u svojoj kuhinji trenutno nemate gore pomenute sastojke pokušajte sa sledećim receptom. U slučaju bakterijske upale grla i ždrela, uvek možete da se okrenete omiljenom srpskom leku za sve boljke – belom luku.
Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.
Glavni sastojak belog luka je alicin, koji poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko dejstvo. Beli luk i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo delovanje na infekcije prouzrokovane bakterijama i virusima.
Istraživanja potvrđuju i da beli luk ima antikancerogena svojstva. Redovno konzumiranje većih količina belog luka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, posebno raka rektuma i bubrega. Koristi se za mnoge tegobe i na razne načine.
Poznato je da ovo povrće poseduje antibakterijska svojstva, a kad je upala malo ozbiljnija, preporuka je da u čašu prokuvane i prohlađene vode dodate nekoliko izgnječenih čenova. Sačekajte par sati da luk pusti svoje esencije, pa procedite. Ovim napitkom ispirajte grlo nekoliko puta dnevno.
Ukoliko želite da živite dug I srećan život savetujemo vam da pogledate I sledeći video na našem kanalu o veoma moćnom tibetanskom receptu starom preko 2000 godina. Kliknite na video i pogledajte