ČLANOVI KRALJEVSKE PORODICE SE STROGO PRIDRŽAVAJU OVOG NAČINA ISHRANE: Zbog jedne cake su uvek VITKI i zdravi
Nutricionistkinja Gabrijela Pikok godinama je zadužena za ishranu članova najpoznatije kraljevske porodice, a sada je otkrila kao izgleda njihov dnevni meni.
Članovi, a pogotovo članice kraljevske porodice poznati su po svojoj vitkoj liniji. Čak se i za starije članove, komentariše da su veoma bitalni za svoje godine i, što je najbitnije, veoma zdravi.
To duguju zdravim navikama i uravnoteženoj ishrani, a nutricionistkinja Gabrijela Pikok koja godinama sarađuje sa kraljevskom porodicom Velike Britanije otkrila je kako izgleda njihov dnevni meni i po kojim se to principima oni hrane.
SLATKE REČI i TUŽNA PRIČA - Najčešće MANIPULACIJE kojima se muškarci služe da bi vas ODVELI U KREVET
"Ja NE MOGU više, ovo je mnogo NAPORNO" - JELENA ĐOKOVIĆ iskreno progovorila: Otkrila kakav odnos Novak ima sa decom i kakav je OTAC
Baš kao što poštuju pravila kada je ponašanje i odevanje u pitanju, svaki član ove porodice voli da se drži pravila i kada je ishrana u pitanju. Primetili ste da su gotovo svi članovi kraljevske porodice doživeli duboku starost, a sve to zahvaljujući ovom načinu ishrane.
Oni primenjuju povremeni post. Pikok je zagovornica dva modela, 4:3 (četiri dana u nedelji se jede bez ograničenja, a tri se unosi samo 500 kalorija) ili model 16:8 (posti se 16 sati u danu, a 8 sati jede).
Post, kako tvrdi, ne preporučuje klijentima isključivo zbog mršavljenja već zato što navedene metode "deluju protivupalno, sprečavaju kardiovaskularne bolesti i usporavaju starenje".
Pikok takođe tvrdi da je jedan od ključa dobrog zdravlja uravnotežen unos šećera, stoga poručuje:
"Nikada nemojte jesti voće na prazan stomak jer će vam povisiti nivo šećera u krvi, baš kao i kafa. Preporučujem da voće jedete u kombinaciji sa proteinima".
Doručak
Za doručak preporučuje kajganu od jednog celog jaja i 4 belanaca i 2 parčeta tosta.
Ručak
Ručak se sastoji od mesa, koje nema puno procenata masti i takođe dosta povrća.
Večera
Večera bi, kaže, trebala biti najlakši obrok u danu. Najbolje bi bilo da se ona satoji od barene ribe ili tunjevine i puno sezonskog povrća.
Užine i grickalice
Grickalice na bazi proteina, poput jogurta sa orašastim plodovima i raznim semenkama ili proteinske pločice, preporučuje za popodnevni međuobrok.