DOMAĆI RECEPT ZA MEDOVAČU: Najbolji lek iz prirode! Evo šta sve može da izleči!
Čini čuda!
Medovača je tradicionalno alkoholno piće, a mnogi ne znaju da umerenim konzumiranjem spada u lekovite napitke.
Najčešće se pije hladna, kao aperitiv i ima blagotvorno dejstvo na organizam.
Ako se pije u umerenim količinama pospešuje imunitet, štiti od infekcija i popravlja krvnu sliku.
STRUČNJACI OTKRIVAJU: Ova hrana će ti pomoći da ZATRUDNIŠ! Evo šta treba da jedeš, a šta da IZBEGAVAŠ!
VIŠAK KILOGRAMA, HOLESTEROL, UMOR: Naučite KAKO da se hranite ZDRAVIJE i rešite sve probleme!
OD PRIRODE NA DAR: 5 načina da se REŠITE glavobolje!
Da biste napravili dobru medovaču, potrebno vam je:
1 litar šljivovice, 400 ml destilovane vode i 300 g meda.
Priprema se tako što se med rastopi u rakiji, a zatim doda destilovana voda.
Tako pripremljena treba da odstoji mesec dana na tamnom mestu uz povremeno mućkanje.
OTKRIVENA MISTERIJA: Zašto smo GLADNI i nakon doručka?!
SPAVALICE, RADUJTE SE: Naučnici potvrdili zašto je spavanje popodne dobro za zdravlje!
VITAMINSKA BOMBA: Napravite sami višnjevaču! Nije samo alkoholno piće, već i prirodni lek za srce i san
Posle toga, procediti je kroz filter. Jačina zavisi od količine destilovane vode, ako želite jaču, sipajte manje destilovane vode.
Ukoliko medovači dodate i malo propolisa, biće još lekovitija, ali vodite računa - medovača se smatra jednom od najopasnijih rakija, jer je slatka, pitka, nežno klizi niz grlo, pa kad jednom počnete, možda ćete se teško zaustaviti.