GURMANSKA BORANIJA puna vitamina i boja: Ovaj BAKIN RECEPT obožavaće CELA PORODICA
Šarenilo u tanjiru
Boranije možda nije omiljeno jelo mnogima, posebno deci, ali ako je pripremite na pravi način upravo će to i postati.
Za pripremu ovakve boranije ne treba puno vremena i truda, a obožavaće je cela porodica.
Ova SMESA DETOKSIKUJE sve UNUTRAŠNJE ORGANE: Uklanja iz organizma toksine, podstiče probavu i podiže energiju
Donosi SREĆU U KUĆU: Ovu biljku morate da nabavite, ČISTI, veoma je dekorativna, uklapa se u svaki enterijer
Potrebno je:
- 500 gr boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveže paprike
- 2 paradajza
- 4 čena belog luka
- 2 jaja
- 200 gr kisele paprike
- 50 ml mleka
- 4 kašike rendanog kačkavalja
- soli, bibera
- 1 kašičicu mlevene crvene paprike
- ulje
- peršunov list
Priprema:
U šerpu ispržiti seckani crni luk, dodati na krugove šargarepu i seckanu papriku. Kad se proprži dodati boraniju, pa i nju izdinstati. Na kraju dodati oljušten paradajz, mlevenu papriku, biber, so, beli luk i peršunov list.
Skloniti sa vatre i sipati u vatrostalnu posudu, umutiti jaja, dodati mleko , pavlaku i kačkavalj. Izjednačiti pa preliti boraniju. Odozgo stavite još malo rendanog kačkavalja i po želji listiće suve slanine. Peći na 220 stepeni oko sat vremena da lepo porumeni i ispari višak tečnosti. Prijatno!