ГУРМАНСКА БОРАНИЈА пуна витамина и боја: Овај БАКИН РЕЦЕПТ обожаваће ЦЕЛА ПОРОДИЦА
Шаренило у тањиру
Бораније можда није омиљено јело многима, посебно деци, али ако је припремите на прави начин управо ће то и постати.
За припрему овакве бораније не треба пуно времена и труда, а обожаваће је цела породица.
Ова СМЕСА ДЕТОКСИКУЈЕ све УНУТРАШЊЕ ОРГАНЕ: Уклања из организма токсине, подстиче пробаву и подиже енергију
Доноси СРЕЋУ У КУЋУ: Ову биљку морате да набавите, ЧИСТИ, веома је декоративна, уклапа се у сваки ентеријер
Потребно је:
- 500 гр бораније
- 1 главица црног лука
- 2 шаргарепе
- 2 свеже паприке
- 2 парадајза
- 4 чена белог лука
- 2 јаја
- 200 гр киселе паприке
- 50 мл млека
- 4 кашике ренданог качкаваља
- соли, бибера
- 1 кашичицу млевене црвене паприке
- уље
- першунов лист
Припрема:
У шерпу испржити сецкани црни лук, додати на кругове шаргарепу и сецкану паприку. Кад се пропржи додати боранију, па и њу издинстати. На крају додати ољуштен парадајз, млевену паприку, бибер, со, бели лук и першунов лист.
Склонити са ватре и сипати у ватросталну посуду, умутити јаја, додати млеко , павлаку и качкаваљ. Изједначити па прелити боранију. Одозго ставите још мало ренданог качкаваља и по жељи листиће суве сланине. Пећи на 220 степени око сат времена да лепо порумени и испари вишак течности. Пријатно!