Jesenja DIJETA JE trenutno najveći hit: Uz ovaj plan ishrane dovešćete liniju do savršenstva
Smršajte na potpuno prirodan i zdrav način
Sa jesenjim danima krećemo da se hranimo obilnije i jačom hranom, a sa zimskim mesecima se to dodatno pojačava.
Upravo zato je jesen pravi mesec da mislite o zdravlju i nepotrebnom taloženju viška kilograma, a čak i da mislite o tome da se sada pozabavite viškom koji već imate.
Sok prepun elektrolita za decu i odrasle: Oporavlja celo telo od umora, STOMAČNOG VIRUSA, dehidracije! (RECEPT)
JESENJI DETOKS napitak koji ŠTITI OD VIRUSA i alergija: Očistite telo od toksina uz 2 SASTOJKA! (RECEPT)
Ova dijeta ne zahteva veliko odricanje, ishrana je raznovrsna, a ovo su pravila kojih se treba pridržavati:
Doručak
Za doručak pojedite gajganu, ovsenu kašu ili sendvič od integrlnog hleba i pilećih prsa. Šta god da izaberete dodajte i neku salatu. Nakon toga možete popiti i smuti po izboru.
Važno je da izbegavate peciva sa belim brašnom, kao i slatke napitke poput čokoladnog mleka ili šejkova od čokolade.
Ručak
Što se tiče ručka, možete da pravite razne obroke koji su spoj sezonskog povrća i mesa. Savetuje se da bar tri puta nedeljno jedete ribu, a ostala četiri dana možete da jedete piletinu, junetinu i samo jedan dan svinjsko meso.
Kada dođe jesen, stiže nam i ukusni plavi patlidžan koji možete redovno da koristite. On u sebi sadrži mnogo kalijuma, a kalijum nam je potreban da se voda u telu ne bi zadržavala.
Takođe, nutricionisti savetuju da redovno jedete šargarepu i kiseli kupus. Kiseli kupus možete često da jedete, jer on ima jako malo kalorija, a mnogo vitamina u sebi. Kiseli kupus možete da jedete i između obroka, kada ogladnite. Zahvaljujući njemu, imaćete više energije i ojačaćete imunitet.
Večera
Možete da pravite belo meso na mnogo načina, možete da jedete tunjevinu ili neko drugo meso i da tome dodate sezonsku salatu, spanać, kelj ili karfiol.
Izbegavajte pice, paste, lisnato testo, sendviče.
Užina
U toku dana je poželjno imati 2 užine i bilo bi dobro da to bude neko sezonsko voće.