Kad se palačinke pretvore u PITU! Gosti neće ni primetiti razliku - sigurno će vam tražiti i recept!
Prste da poližete...
Ukoliko ne znate šta biste spremali za večeru ili kada vam dolaze gosti, ovaj recept će vam sigurno biti od koristi.
Iako na prvi pogled deluje kao da ima mnogo koraka, zapravo se sve pravi veoma brzo i već za pola sata možete imati ukusno jelo na stolu.
SELMA HAJEK PIJE DOMAĆI SOK OD 4 SASTOJKA SVAKOG JUTRA: Eliksir za lepotu, zategnutu kožu, brži metabolizam
"Nikada u životu nisam bila bolesna": : Jelena Karleuša otkrila šta jede, ovo je njena DIJETA
"DECA SU NAJVEĆI POKLON!" Kristina Radenković objavila divne vesti - čestitke već PLJUŠTE! (VIDEO)
Potrebno je:
8 palačinki
Za nadev:
- 300 gr sira
- 2 kašika kačkavalja
- 100 gr spanaća ili blitve (može smrznut 6 kolutova)
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
Za preliv:
- 1 jaje
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
U činiju razbiti 2 jaja dodati 45 mil mleka soli brašna i malo ulja, izmutiti žicom ređe testo. Ispeći palačinke. Meni je za tepsiju 35x25 cm bilo potrebno 8 većih palačinki. Sir izmrviti, dodati 1 jaje spanać, kačkavalj i pavlaku i sve dobro izjednačiti. Svaku palačinku filovati sa 2 kašike nadeva.
Strane preklopiti a zatim gornju i donju stranu praveći male zamotuljke u obliku kvadrata.
Ređati u podmazan pleh. U istu činiju razbiti jaje, dodati jogurt, mleko i malo ulja kao i 2 kašike kačkavalja i izjednačiti. Preliti palačinke. Peći na 220 stepeni C oko 40 min da lepo porumen. Prohlađene seći.
Prijatno...