Кад се палачинке претворе у ПИТУ! Гости неће ни приметити разлику - сигурно ће вам тражити и рецепт!
Прсте да полижете...
Уколико не знате шта бисте спремали за вечеру или када вам долазе гости, овај рецепт ће вам сигурно бити од користи.
Иако на први поглед делује као да има много корака, заправо се све прави веома брзо и већ за пола сата можете имати укусно јело на столу.
СЕЛМА ХАЈЕК ПИЈЕ ДОМАЋИ СОК ОД 4 САСТОЈКА СВАКОГ ЈУТРА: Еликсир за лепоту, затегнуту кожу, бржи метаболизам
"Никада у животу нисам била болесна": : Јелена Карлеуша открила шта једе, ово је њена ДИЈЕТА
"ДЕЦА СУ НАЈВЕЋИ ПОКЛОН!" Кристина Раденковић објавила дивне вести - честитке већ ПЉУШТЕ! (ВИДЕО)
Потребно је:
8 палачинки
За надев:
- 300 гр сира
- 2 кашика качкаваља
- 100 гр спанаћа или блитве (може смрзнут 6 колутова)
- 1 јаје
- 1 кашика киселе павлаке
За прелив:
- 1 јаје
- 200 мл јогурта
- 100 мл млека
- 2 кашике ренданог качкаваља
Припрема:
У чинију разбити 2 јаја додати 45 мил млека соли брашна и мало уља, измутити жицом ређе тесто. Испећи палачинке. Мени је за тепсију 35x25 цм било потребно 8 већих палачинки. Сир измрвити, додати 1 јаје спанаћ, качкаваљ и павлаку и све добро изједначити. Сваку палачинку филовати са 2 кашике надева.
Стране преклопити а затим горњу и доњу страну правећи мале замотуљке у облику квадрата.
Ређати у подмазан плех. У исту чинију разбити јаје, додати јогурт, млеко и мало уља као и 2 кашике качкаваља и изједначити. Прелити палачинке. Пећи на 220 степени Ц око 40 мин да лепо порумен. Прохлађене сећи.
Пријатно...