ZAMIRISAĆE CELA KUĆA: Preukusan KOLAČ iz bakine kuhinje, BRZO se priprema, a JABUKE i CIMET svi vole
02.10.2021.
09:09
Komentari (0)
Divna poslastica za početak vikenda...
BOLJE SU OD MLEKA: Ove NAMIRNICE su prepune KALCIJUMA, prava HRANA za KOSTI, nerve i MIŠIĆE
BOLJE SU OD MLEKA: Ove NAMIRNICE su prepune KALCIJUMA, prava HRANA za KOSTI, nerve i MIŠIĆE
Strelac NERVOZAN, kod BIKA NAPETA SITUACIJA: Dnevni HOROSKOP za SUBOTU je tu, evo šta predviđa
Strelac NERVOZAN, kod BIKA NAPETA SITUACIJA: Dnevni HOROSKOP za SUBOTU je tu, evo šta predviđa
Potrebno je za biskvit:
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- 12 kašika ulja
- 12 kašika mleka
- 10 kašika brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Nadev:
- 700 gr jabuka
- 100 gr seckanih oraha
- 1 kašičica cimeta
- 2-3 kašike šećera
- malo suvog grožđa
Priprema: Umutiti jaja sa šećerom penasto dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, mleko, izjednačiti.
U jedan deo dodati kakao.
Pleh obložiti pek papir vel 30x20 cm. i peć 10 min. Jabuke izrendati dodati šečer, cimet, seckane orahe i izmešati. Kad se tamni deo biskvita ispeče istresti jabuke i poravnati.
Preko njega dodati svetli deo testa izjednačati i peći oko 40-45 min. na 190 stepeni C. Po želji possuti prah šećerom zamirisan vanilom.