NE BACAJTE PETELJKE OD TREŠANJA: Kada čujete koliko su ZDRAVE čuvaćete ih, a evo KAKO da ih PRIPREMITE
Pomažu da izbacite višak tečnosti iz organizma.
Trešnje su omiljeno voće sezone i već je dostupno, ali ono što možda niste znali je da možete da iskoristite i peteljke od trešanja.
Peteljke trešanja su jako dobre za bubrege i mokraćne kanale, a mogu pomoći i kod peska i kamena u bubregu. Priprema je vrlo jednostavna, ali zahteva da se peteljke dobro osuše.
S obzirom da pospešuje izbacivanje vode iz organizma, odličan je ukoliko želite da smršate i da se rešite celulita.
PROPADALE SU OD KAMENCA: Namazala SLAVINE ovom namirnicom, zablistale kao nove, a ČISTI I FILTERE
ŠTA JE UZROK POBAČAJA? Anastasija Ražnatović izgubila bebu, a ovo su problemi sa kojima se suočavaju mnoge žene
Najbolje bi bilo da ih rasporedite na čistu krpu i ostavite da se suše, na tamnom i suvom mestu nekoliko dana. Povremeno ih rukama ratresite da se sa svih strana osuše.
Osušene peteljke bi najbolje bilo da čuvate u staklenoj tegli sa poklopcem. Kada želite da napravite čaj, jednostavno šaku peteljki prokuvajte u litri vode.
Trešnje su deficitarne na evropskom tržištu
Poklopljena tečnost treba da odstoji sat vremena i zatim se procedi. Pije se 3-4 puta dnevno dok je još mlak, najbolje posle obroka, a možete ga zasladiti medom i po želji dodati malo limuna.