NEMAŠ POJMA KOLIKO JE ZDRAVA! Posle ovih 7 činjenica o SLANINICI ješćeš je svakog dana
Iznenadiće se svi!
Iako ste mislili da sve znate o omiljenoj namirnici mnogih Srba, grešite.
Slaninica se najčešće tretira kao namirnica koja nije mnogo zdrava, pa je mnogi izbegavaju, međutim, istina je potpuno drugačija. Ona i te kako može biti korisna za vaše zdravlje.
1. Leči mamurluk
Britanski istraživači sa univerziteta u Njukaslu povezali su konzumaciju slanine sa smanjivanjem posledica mamurluka. Isti su, naime, otkrili da ona sadrži neke aminokiseline koje pomažu da se nadoknade neurotransmiteri čiji broj brzo opadne tokom intenzivnijeg ispijanja alkohola.
2. „Zavodi“ mirisom
Miris dimljene slanine nadahnuo je čitav rang zapanjujućih proizvoda uključujući i kolonjsku vodicu kreiranu još 1920. godine od strane jednog pariškog mesara. Proizvod je sadržavao 11 esencijalnih ulja, od čega je jedno poticalo od omiljene sušene svinjske potrbušine.
SVINJSKA MAST U SLUŽBI LEPOTE I ZDRAVLJA: Kosa jaka kao struna, lice sija, organizam PREPOROĐEN!
OVAKO SE PRAVILNO KUVA KUKURUZ: Svi pravite OVU grešku i ubijate četiri moćna svojstva ove namirnice
ZABORAVITE NA VISOK HOLESTEROL: Što pre počnite da primenjujete OVA pravila!
3. Osvežava dah
Zaboravite na pastu za zube s eteričnim uljima hibiskusa, mente i drugog osvežavajućeg bilja – potražite onu s mirisom slanine. Pasta s ovim dimljenim sastojkom čisti zube na tradicionalan način, ali vam osigurava svež dah.
4. Najbolje se prži u rerni
Suprotno uopštenom mišljenju – najhrskavije kriške slanine ispeći ćete u rerni. Umesto u tiganju, komade slanine položite na papir za pečenje kolača, pa ih stavite u rernu. Ne samo da ćete postići uravnoteženiju termičku obradu svake kriške, već će i čišćenje biti lakše.
5. Izaziva zavisnost
Novija istraživanja pokazuju da ishrana bogata kalorijama i masnoćama, uključujući i čestu konzumaciju slanine – stimuliše centar u mozgu zadužen za užitak. Na taj način izaziva telesnu potrebu koja se graniči ss zavisnošću.
BOLI, PEČE I UPORNO SE VRAĆA: Samo ime govori koliko je JEZIV PROBLEM, a to žene najbolje znaju!
ONA SOLI LUBENICU: Kada budete čuli zašto i vi ćete uraditi ISTO, a bolju od OVE niste jeli!
UBACITE IH U MUSLI ZA DORUČAK: Ovo VOĆE je NAJZDRAVIJI izbor ovog leta! Nadoknadićete tečnost i SMRŠATI!
6. Slavi se na nivou države
Neke nacije su toliko opsednute slaninom da im posvećuju posebnu pažnju i manifestacije. Subota pre Praznika rada u Sjedinjenim Američkim Državama, na primer, smatra se neslužbenim danom slanine. Ljubitelji tog dana uživaju u hrani, piću i aktivnostima nadahnutim masnim svinjskim zalogajčićima.
7. Pomaže pamćenju
Slanina sadrži mikronutrijent po imenu kolin, koji je važan za razvoj hipokampusa u mozgu, dela rezervisanog za pamćenje. Studija sa univerziteta u Severnoj Karolini sugeriše da isti sastojak može doprineti boljem razvoju mozga kod nerođenog deteta ako trudnica konzumira hranu bogatu tim elementom.