НЕМАШ ПОЈМА КОЛИКО ЈЕ ЗДРАВА! После ових 7 чињеница о СЛАНИНИЦИ јешћеш је сваког дана
Изненадиће се сви!
Иако сте мислили да све знате о омиљеној намирници многих Срба, грешите.
Сланиница се најчешће третира као намирница која није много здрава, па је многи избегавају, међутим, истина је потпуно другачија. Она и те како може бити корисна за ваше здравље.
1. Лечи мамурлук
Британски истраживачи са универзитета у Њукаслу повезали су конзумацију сланине са смањивањем последица мамурлука. Исти су, наиме, открили да она садржи неке аминокиселине које помажу да се надокнаде неуротрансмитери чији број брзо опадне током интензивнијег испијања алкохола.
2. „Заводи“ мирисом
Мирис димљене сланине надахнуо је читав ранг запањујућих производа укључујући и колоњску водицу креирану још 1920. године од стране једног паришког месара. Производ је садржавао 11 есенцијалних уља, од чега је једно потицало од омиљене сушене свињске потрбушине.
СВИЊСКА МАСТ У СЛУЖБИ ЛЕПОТЕ И ЗДРАВЉА: Коса јака као струна, лице сија, организам ПРЕПОРОЂЕН!
ОВАКО СЕ ПРАВИЛНО КУВА КУКУРУЗ: Сви правите ОВУ грешку и убијате четири моћна својства ове намирнице
ЗАБОРАВИТЕ НА ВИСОК ХОЛЕСТЕРОЛ: Што пре почните да примењујете ОВА правила!
3. Освежава дах
Заборавите на пасту за зубе с етеричним уљима хибискуса, менте и другог освежавајућег биља – потражите ону с мирисом сланине. Паста с овим димљеним састојком чисти зубе на традиционалан начин, али вам осигурава свеж дах.
4. Најбоље се пржи у рерни
Супротно уопштеном мишљењу – најхрскавије кришке сланине испећи ћете у рерни. Уместо у тигању, комаде сланине положите на папир за печење колача, па их ставите у рерну. Не само да ћете постићи уравнотеженију термичку обраду сваке кришке, већ ће и чишћење бити лакше.
5. Изазива зависност
Новија истраживања показују да исхрана богата калоријама и масноћама, укључујући и честу конзумацију сланине – стимулише центар у мозгу задужен за ужитак. На тај начин изазива телесну потребу која се граничи ss зависношћу.
БОЛИ, ПЕЧЕ И УПОРНО СЕ ВРАЋА: Само име говори колико је ЈЕЗИВ ПРОБЛЕМ, а то жене најбоље знају!
ОНА СОЛИ ЛУБЕНИЦУ: Када будете чули зашто и ви ћете урадити ИСТО, а бољу од ОВЕ нисте јели!
УБАЦИТЕ ИХ У МУСЛИ ЗА ДОРУЧАК: Ово ВОЋЕ је НАЈЗДРАВИЈИ избор овог лета! Надокнадићете течност и СМРШАТИ!
6. Слави се на нивоу државе
Неке нације су толико опседнуте сланином да им посвећују посебну пажњу и манифестације. Субота пре Празника рада у Сједињеним Америчким Државама, на пример, сматра се неслужбеним даном сланине. Љубитељи тог дана уживају у храни, пићу и активностима надахнутим масним свињским залогајчићима.
7. Помаже памћењу
Сланина садржи микронутријент по имену колин, који је важан за развој хипокампуса у мозгу, дела резервисаног за памћење. Студија са универзитета у Северној Каролини сугерише да исти састојак може допринети бољем развоју мозга код нерођеног детета ако трудница конзумира храну богату тим елементом.