Ostala su vam jaja od Uskrsa? Iskoristite ih za neku od ove 3 obrok salate - prste da poližete! (RECEPTI)
Oduševićete se...
Ako ste farbali jaja za Uskrs, sigurno vam je preostalo barem još nekoliko komada za koje niste sigurni kako da ih iskoristite. Predlažemo vam tri laka recepta za ukusne obrok salate!
TRAŽI VAM SE OVA HRANA: Evo kakve zdravstvene PROBLEME otkriva želja za slatkim ili slanim!
Sa lososom i mirođijom
Kuvana jaja isecite na kockice. Obarite dva veća krompira i takođe ih isecite na kockice. U činiji pomešajte majonez i jogurt, tako da dobijete gusti dresing. Mirođiju iseckajte na sitno i umešajte u preliv. Isecite 100 grama dimljenog lososa na tračice, i pomešajte sve sastojke. Salatu poslužite hladnu.
SAMO PAR SATI: Evo koliko dugo JAJA mogu da stoje na SOBNOJ TEMPERATURI, nakon toga nisu za jelo!
Sa tunjevinom i krompirom
Probajte recept za salatu "nisoaz", čija su osnova kuvani krompir, zelena salata, jaja i – sve što volite! Mi vam predlažemo da uz krompir, jaja i salatu dodate paradajz, tunjevinu iz konzerve i crne masline, prelijete sve dresingom od limuna, senfa i maslinovog ulja i poslužite uz tost.
Sa testeninom
Obarite testeninu, jaja isecite na kockice, kao i omiljeni tvrdi sir i šunku. Kisele krastavčiće isecite na kolutiće. Pomešajte sve sastojke, i začinite prelivom od malo majoneza, jogurta i senfa. Začinite solju i biberom.
Šta vi radite sa viškom jaja nakon praznika? Recite nam u komentarima!