Остала су вам јаја од Ускрса? Искористите их за неку од ове 3 оброк салате - прсте да полижете! (РЕЦЕПТИ)
Одушевићете се...
Ако сте фарбали јаја за Ускрс, сигурно вам је преостало барем још неколико комада за које нисте сигурни како да их искористите. Предлажемо вам три лака рецепта за укусне оброк салате!
ТРАЖИ ВАМ СЕ ОВА ХРАНА: Ево какве здравствене ПРОБЛЕМЕ открива жеља за слатким или сланим!
Са лососом и мирођијом
Кувана јаја исеците на коцкице. Обарите два већа кромпира и такође их исеците на коцкице. У чинији помешајте мајонез и јогурт, тако да добијете густи дресинг. Мирођију исецкајте на ситно и умешајте у прелив. Исеците 100 грама димљеног лососа на трачице, и помешајте све састојке. Салату послужите хладну.
САМО ПАР САТИ: Ево колико дуго ЈАЈА могу да стоје на СОБНОЈ ТЕМПЕРАТУРИ, након тога нису за јело!
Са туњевином и кромпиром
Пробајте рецепт за салату "нисоаз", чија су основа кувани кромпир, зелена салата, јаја и – све што волите! Ми вам предлажемо да уз кромпир, јаја и салату додате парадајз, туњевину из конзерве и црне маслине, прелијете све дресингом од лимуна, сенфа и маслиновог уља и послужите уз тост.
Са тестенином
Обарите тестенину, јаја исеците на коцкице, као и омиљени тврди сир и шунку. Киселе краставчиће исеците на колутиће. Помешајте све састојке, и зачините преливом од мало мајонеза, јогурта и сенфа. Зачините сољу и бибером.
Шта ви радите са вишком јаја након празника? Реците нам у коментарима!